keskiviikko 13. elokuuta 2014

Nopea suklaakastike

Suklaakastikkeen valmistaa itse kymmenessä minuutissa. Tämän ohjeen kastike on kermainen, ja se sopii mainiosti vaikka jäätelöannoksiin tai makeaksi dippikastikkeeksi tuoreille marjoille sekä hedelmille.


Ainekset (6-8:lle)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • (0,5 dl sokeria)
  • ~1 rkl voita

Pilko suklaa kulhoon. Kiehauta kerma sekä maito kattilassa, kaada kuuma seos suklaan joukkoon muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike vaniljasokerilla sekä pienellä ripauksella suolaa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa sokeria (itse käytin tummaa suklaata yli 70% suklaapitoisuudella ja kaipasin kastikkeeseen vielä hieman lisämakeutta). Vispaa lopuksi joukkoon nokare voita tuomaan kastikkeeseen lisää kiiltoa. Kastike on kuumana suhteellisen löysää, mutta kohmettuu jääkaapissa paksummaksi.


Reseptin alkuperä:  Maku.fi + pientä muokkausta.

4 kommenttia:

  1. Onko toi jäähtymisen jälkeenkin vielä käyttökelpoista?

    Joskus tein ite suklaakastiketta ja se jäähtyessään jämähti astiaan. Oli kauhee homma ilman mikroa vesihauteessa sulatella ja lusikoida suuhun, ettei mene hyvä suklaakastike hukkaan :D Kastiketta tais olla hiuksista rinnuksiin asti.

    VastaaPoista
  2. On joo, jäähtymisen jälkeen kastike oli minusta juuri sopivan jämäkkää mutta vielä kuitenkin juoksevaa (tuo kuva on otettu kylmällä kastikkeella), kuumana se oli vielä aika litkua.

    Hyvä että sait silti arvokkaan kastikkeen hyödynnettyä, oli varmaan kuitenkin vaivan arvoista. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kesäkuva! Nyt iski ihan hirveä suklaanhimo... :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Paula. :) Suklaalevyä esiin vaan, kyllä se siitä laantuu! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...