Viime viikolla innostuin värkkäilemään kreikkalaishenkisen pasta-annoksen munakoisolla ja fetajuustolla täytettyjen cannellonien muodossa. Tänään päätin kokeilla pastassa espanjalaisia makuja ja pyöräytinkin lounaaksi spaghettiannoksen paahdetulla paprikalla sekä mausteisella chorizomakkaralla. Kermaisten pastakastikkeiden kanssa en ryhtynyt ähräämään, vaan maustoin spaghetin hieman sitruunaisella oliiviöljypohjaisella kastikkeella sekä tukolla persiljaa. Hyvää tuli.
- 1 iso punainen paprika
- 1 iso keltainen paprika
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 sitruunan mehu ja kuori
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kapriksia
- 0,25-0,5 tl suolaa
- hyppysellinen sokeria
- mustapippuria myllystä
- 80-100 g chorizomakkaraa
- 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
- 150 g spaghettia
- (Pinnalle: manchegojuustoa)
Kuumenna uuni
225-asteiseksi. Pese paprikat, lohko ne puoliksi ja poista paprikoiden
sisältä siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikat uuniritilälle
ulkopuoli ylöspäin ja nosta ne paistumaan uunin ylätasolle
grillivastuksen alle. Aseta uunin alemmalle tasolle leivinpelti tai
jokin muu suoja paprikoista tippuvaa nestettä varten. Paahda paprikoita
uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla mustuneet.
Laita paahtuneet paprikat kulhoon, peitä tiiviisti muovikelmulla ja anna
vetäytyä noin 15 minuuttia.
Sekoita oliiviöljy, sitruunamehua sekä raastettu sitruunankuori kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, hienonna kaprikset ja sekoita ne öljyseoksen joukkoon suolan, sokerin sekä mustapippurin kanssa. Poista hieman jäähtyneistä paprikoista kuoret, viipaloi ne ohuiksi muutaman millin suikaleiksi ja laita suikaleet öljyseokseen marinoitumaan noin 15-30 minuutiksi.
Keitä spaghetti runsaassa reilusti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kypsyessä pilko chorizo pieniksi kuutioiksi ja paista makkarapaloja pari minuuttia keskikuumalla pannulla. Valuta kypsä pasta, kaada spaghetti takaisin kattilaan ja lisää joukkoon chorizopalat sekä paprikasuikaleet öljykastikkeineen. Lämmitä pasta-annosta vielä hetki sekoitellen, jotta maut sekoittuvat ja paprikat lämpenevät. Lisää joukkoon lopuksi persiljasilppu.
Valmiit pasta-annokset voi halutessaan viimeistellä esimerkiksi raastetulla manchego-juustolla.
Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.
Satunnainen matkailija on eksynyt jo jonkin aikaa sitten blogiasi seuraamaan, kuvia ja herkkureseptejä ihastelemaan. Tänään testasin chorizopastaa ja olipa vain hyvää!! Itseasiassa kastikepohja oli itsessään niin herkullinen, että aion tehdä sitä jatkossa erilaisten lisukkeiden kanssa. Uskon, että se tulee maustamaan pastani jatkossa ihan sellaisenaan. Kiitos inspiroivasta blogista!
VastaaPoistaOi kiitos anonyymi seuraaja, tosi mukavaa saada noin positiivista palautetta. :) Tuo kastikepohja on myös minun yksi lemppari, ja olen valmistanut sitä käyttäen muitakin kuin pastaruokia (se on toiminut mm. kasvistapasten marinadina). Hmm, pitäisi ehkä kirjoittaa niistäkin ihan oma postaus, kiitoksia vinkistä.. :)
VastaaPoista