torstai 29. toukokuuta 2014

Italialaiset broilerinrintakääryleet

Tänään kaipasin hieman luksusta ja päätin hemmotella itseäni italialaisilla broilerkääryleillä, jotka kätkivät sisäänsä siivun prosciuttoa, kermaista juustoa sekä parsaa. Yhdessä valkoviinikastikkeen sekä keitetyn parsan kanssa sainkin kääryleistä klassisen, yksinkertaisen ja maukkaan juhla-aterian.


Ainekset (2:lle)
  • 2 nahatonta ja luutonta broilerin rintafilettä
  • 2 ohutta prosciuttoviipaletta
  • 2 viipaletta pecorinojuustoa (tai jotain muuta mieleistä juustoa)
  • 12 vihreää parsatankoa (2 kpl kääryleisiin, loput lisukkeeksi)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl kanalientä
  • 0,5-1 rkl maizenaa
  • 1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (koristeluun: tuoretta basilikaa)

Leikkaa broilerpaloihin pitkittäisviilto lähes muttei aivan läpi koko fileen, jolloin saat avattua fileet ohuemmiksi leikkeiksi. Laita broilerpalat vielä yksitellen kahden tuorekelmun väliin ja nuiji ne kevyesti lihanuijalla noin 8 mm paksuiksi tasaisiksi leikkeiksi. Suolaa ja pippuroi reilusti ja pane kinkkuviipaleet kanafileiden päälle. Laita kummankin kinkun päälle vielä juustoviipale sekä (kuorittu) parsatanko. Kääri broilerleikkeleet varovasti rulliksi ja sido ne paistinlangalla. Suolaa ja pippuroi vielä kääryleiden pinnat kevyesti.

Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy voin kanssa. Paista broilerkääryleitä keskilämmöllä usein käännellen 15 minuuttia tai kunnes kääryleet ovat hieman ruskistuneet ja läpikypsiä. Älä kuitenkaan ylikypsennä kääryleitä kuiviksi. Siirrä broilerkääryleet pois pannulta, poista langat ja pidä lämpiminä.

Kuori loput parsatangot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 4-7 minuuttia, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä. Parsojen kypsyessä lisää paistinpannuun kääryleiden paistorasvan joukkoon viini sekä kanaliemi ja kiehauta. Suurusta kastike maizenalla ja sekoita joukkoon vielä tuorejuusto (tai vaihtoehtoisesti loraus kermaa). Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Levitä lautasille kastiketta, nosta päälle broilerinrintakääryleet sekä parsat, koristele halutessasi vaikkapa tuoreella basilikalla ja tarjoile heti.



Reseptin alkuperä: Gummeruksen "Italialainen keittokirja - Mamman parhaat herkut"-kirja.

2 kommenttia:

  1. Taas näitä ihania parsa-annoksia... Pecorino ja prosciutto kruunaavat varmasti kokonaisuuden. :)

    VastaaPoista
  2. Vedän täällä parsaa oikein urakalla, kun siihen on vihdoin mahdollisuus. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...