perjantai 16. toukokuuta 2014

Chorizotortilla

Päätin rokottaa hieman lomamatkalta roudaamaani chorizovarastoa ja tekaisinkin tänään espanjalaishenkisen chorizotortillan. Yleensähän espanjalainen tortilla, eri perunamunakas, sisältää lähinnä perunaa sekä munakasseosta. Itse tykkään kuitenkin tortillaa valmistaessani säästellä hieman perunan määrässä ja lisätä joukkoon runsain mitoin muita kasviksia sekä täytteitä, tässä tapauksessa voimakkaasti maistuvaa chorizomakkaraa. Tortillasta saa hyvän ja täyttävän aterian tai sitä voi tarjoilla pienemmiksi paloiksi leikattuna tapaspöydässä.


Ainekset (3-4:lle, tapaspöydässä 8:lle)
  • 2 pientä tai 1 iso kiinteä peruna
  • 1 iso sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 iso punainen paprika
  • 150 g chorizomakkaraa
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 8 kananmunaa
  • 1-2 rkl vettä
  • 0,5-1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 tl kuivattua oreganoa
  • ~80 g manchegojuustoa
  • (pinnalle: tuoretta persiljaa)

Keitä perunat kevyesti suolatussa kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat juuri pehmentyneet. Valuta perunat ja anna niiden jäähtyä, kunnes ne ovat tarpeeksi viileitä käsiteltäviksi. Kuori perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja pilko sipuli pienehköiksi paloiksi. Poista tomaateista sekä paprikasta siemenet ja pilko niiden malto myöskin pieniksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy uunin kestävässä paistinpannussa (valurautapannu sopii tähän hommaan hyvin) ja hauduta sipulia, paprikaa sekä tomaatteja siinä välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Pilko chorizo kuutioiksi ja lisää makkarapalat sekä perunakuutiot kasvisten joukkoon. Kypsennä vielä 3-5 minuuttia.

Esilämmitä uuni kuumaksi. Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon vesi, suola, mustapippuri sekä oregano ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada munaseos pannuun ja kypsennä 8-10 minuuttia, tai kunnes tortillan pohja on hyytynyt. Nostele tortillan pohjaa välillä hieman, jotta raaka muna pääsee valumaan sen alle.

Raasta juusto ja ripottele raaste tortillan päälle. Laita pannu uuniin kuuman grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi, kunnes tortillan yläpuoli on hyytynyt ja juusto sulanut. Tortillan pinnalle voi ripotella vielä hieman persiljaa sekä mustapippuria ja sen voi tarjota lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi rucolasalaatin kera.


Reseptin alkuperä: Lievä muokkaus Parragon Booksin "Maittavat tapakset"-kirjan reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...