lauantai 21. joulukuuta 2013

Riimiporocarpaccio

Riimiporosta leikattu carpaccio on todella juhlava mutta helppotekoinen ruokalaji, josta saa helposti esimerkiksi näyttävän alkupalan. Riimiporoa voi nauttia myös vaikkapa leivän ja salaatin lisukkeena tai blinien seuralaisena.


Ainekset (alkupalaksi noin 4:lle)
  • 300 g poron ulkofileetä
  • 1 rkl merisuolahiutaleita
  • 1,5 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

Annoksen pinnalle esimerkiksi

Poista poronfileestä mahdolliset kalvot. Yhdistä mausteet (sokerin voin periaatteessa jättää pois, jos ruokavalio sitä vaatii) ja painele ne fileen pintaan. Kääri filee kelmuun ja folioon tiukaksi rullaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli. Pakasta filee tämän jälkeen.

Tarjoiltaessa ota filee pakkasesta ja anna sen sulaa hetki. Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä ohuita siivuja ja asettele siivut tarjoilulautaselle.

Kruunaa riimiporocarpaccio ripottelemalla annoksen pinnalle esimerkiksi sinappimarinoitua punasipulia sekä rucolanlehtiä.


Reseptin alkuperä: Idea riimiporoon on otettu Poroherkut-reseptivihkosesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...