maanantai 9. joulukuuta 2013

Lämmin feta-fenkolisalaatti

Aurinkoinen ruoka lämmittää myös talven keskellä ja vie ajatukset vaikka kesän Kreikan lomareissuun. Tämä lämmin feta-fenkolisalaatti sisältää runsaasti herkullisia makuja: lakritsista fenkolia, aurinkoista appelsiinia, raikasta minttua ja suolaista fetajuustoa. Se on oiva alkupala tai sopii vaikka kevyeksi lounaaksi.


Ainekset (4:lle alkupalaksi tai 2:lle isommaksi annokseksi)
Feta:
  • 200 g fetajuustoa
  • 4 kpl kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • ripaus mustapippuria 
  • 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • loraus sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
Salaatti:
  • 1 iso fenkoli
  • 1 appelsiini
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 sitruunan mehu
  • 2 tl balsamietikkaa
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa
  • 1 puntti tuoretta minttua
  • 1-1,5 punttia tuoretta rucolaa
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Esivalmistele salaatti: viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi joko mandoliinia tai veistä käyttäen. Siivuta myös 3/4 appelsiinista ohuiksi siivuiksi (säästä loppu appelsiini myöhemmäksi). Huuhtele rucola sekä mintunlehdet.

Lohko feta neljään osaan ja laita palaset folion päälle. Pilko päälle kirsikkatomaatit ja ripottele pinnalle oreganoa, mustapippuria ja hienonnettua minttua. Purista fetajuuston pinnalle sitruunamehua ja kaada päälle vielä oliiviöljyä. Sulje foliopaketit. Kypsennä fetapaketteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fetat ovat lämmenneet ja hieman pehmenneet. Valmista tällä välin lämmin salaatti.

Paahda pinjansiemenet rasvattomassa pannussa (ole varovainen sillä pinjansiemenet palavat erittäin helposti). Siirrä paahdetut pinjansiemenet pannulta odottamaan ja kuumenna pannussa oliiviöljy. Paista fenkolisiivuja kuumassa öljyssä noin 3 minuuttia, kunnes fenkolit ovat hieman kypsyneet mutteivät vielä täysin pehmeitä. Lisää joukkoon appelsiinipalaset ja purista joukkoon sitruunamehu ja mehu lopusta appelsiinista. Mausta balsamietikalla ja mustapippurilla. Jäähdytä salaattia hieman ja kääntele joukkoon rucola ja mintunlehdet (älä enää kuumenna).

Kokoa annokset. Kasaa lautaselle salaattia ja nosta lämmin fetapala salaatin päälle. Ripottele päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä.


Reseptin alkuperä: Pääosin Rommirusinan oma kehitelmä. Lämpimään fetaan idea tuli ohjelmasta "Arvostele mun illallinen Ruotsissa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...