Naudan paistista saa valmistettua juhlavaa ruokaa isommallekin porukalle. 
Ainekset (4-6:lle)
- 1-1,5 kg naudan sisäpaisti
 
- 0,5 dl oliiviöljyä
 - 0,5 dl balsamietikkaa
 - 1 hienonnettu sipuli
 - 1,5 rkl kuivattua timjamia
 - 0,5 rkl kuivattua rosmariinia
 - 0,5 rkl rouhittua mustapippuria
 
- voita (tai ruokaöljyä)
 - suolaa
 - mustapippuria
 
Sekoita marinadin 
ainekset keskenään. Voit luonnollisesti käyttää marinadissa myös 
tuoreita yrttejä (käytä tällöin yrttejä hieman suurempi määrä). Poista 
lihasta mahdolliset kalvot ja laita se muovipussiin. Kaada marinadi 
lihan päälle, sulje muovipussi tiiviisti ja kääntele pussia niin että 
saat marinadin levitettyä tasaisesti lihan pinnalle. Laita liha 
jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Ota
 paisti jääkaapista ja jätä liha huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. 
Poista tämän jälkeen liha marinadista, kaada ylijääneet marinadit 
paistovuokaan ja pyyhi liha talouspaperilla kuivaksi. Ota paistin 
pintaan kauniin ruskea pinta pannulla pienessä määrässä voita. Hiero 
paistin pintaan suolaa ja halutessasi lisää mustapippuria. Laita paisti 
paistovuokaan, kiehauta 0,5-1 dl vettä paistinpannulla ja kaada myös 
paistinpannun jääneet paistorasvat veden mukana paistovuokaan. Aseta 
paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-asteisessa
 uunissa kunnes paistin lämpötila on 60-62 astetta. Paisti on tällöin 
sisältä kauniin punertava. Jos haluat läpikypsän paistin, anna paistin 
sisälämpötilan kohota 70 asteeseen. Kun olet ottanut paistin uunista, 
kääri se folion sisään anna vetäytyä noin 15-20 minuuttia ennen 
tarjoilua. 
Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoa se esimerkiksi punaviinikastikkeen kera. Jos teet paistille kastikkeen, siivilöi paistovuoan pohjalla oleva liemi ja ota se talteen kastiketta varten. Kylmä paisti sopii ohuina viipaleina hyvin myös leivän päälisiksi.
Viipaloi paisti ohuiksi siivuiksi ja tarjoa se esimerkiksi punaviinikastikkeen kera. Jos teet paistille kastikkeen, siivilöi paistovuoan pohjalla oleva liemi ja ota se talteen kastiketta varten. Kylmä paisti sopii ohuina viipaleina hyvin myös leivän päälisiksi.
Reseptin alkuperä: Inspiraatiota haettu Hiidenuhman keittiöstä.
![]()  | 
   |   
 |    | 






Ei kommentteja:
Lähetä kommentti