sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kokonaisena paistettu lampaankare

Kotimainen lampaanliha on oiva valinta juhla-aterialle. Lampaankareen kanssa maistuu vaikka punaviinikastike tai kotimaisista marjoista valmistetut kastikkeet, esimerkiksi mustaherukkakastike.


Ainekset (4:lle)
  • ~1 kg / 2 kappaletta kokonaista lampaan- tai karitsankaretta
 Marinadi
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 0,5 rkl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl mustapippuria
Paistamiseen
  • nokare voita (tai ruokaöljyä)
  • suolaa

Kuori ja pilko valkosipulin kynnet hieman pienemmiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista lampaankareesta mahdolliset kalvot (raaputa pois myös luiden päällä olevat kalvot, jos haluat puhdistaa kareen viimeisen päälle) ja hiero kyljysrivin pintaan marinadiseosta. Anna kareiden marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten yön yli.

Ota kareet huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Ota niihin pintaväri paistinpannulla voissa paistaen ja lisää pintaan suolaa. Laita kyljysrivit uunivuokaan ja kypsennä niitä ~150-asteisessa uunissa ~56-asteiseksi (paistolämpömittarista on suuri apu), tällöin liha jää sisältä kauniin roseeksi. Anna lihan vetäytyä foliossa 10-15 minuuttia ja leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi juuri ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: Ei erityistä lähdettä (lihan sisälämpötila on tsekattu aikoinaan "jostain netistä", en muista enää mistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...