tiistai 17. joulukuuta 2013

Paahdettu kurpitsa-paprikasalaatti

Tämä salaatti on ihanan värikäs. Namnam...


Ainekset (6:lle)
  • ~600 g myskikurpitsaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 omena
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • ~1 dl tuoretta basilikaa
  • ~0,5 dl tuoretta persiljaa
  • 125 g buffalomozzarellaa
  • (sormisuolaa)

Kuori ja puhdista kurpitsa. Pilko se noin 1-1,5 cm kuutioiksi. Pese myös paprikat, poista niistä siemenkodat ja pilko kurpitsakuutioiden kokoisiksi palasiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, oregano, suola ja mustapippuri. Pyörittele kurpitsa- ja paprikapalasia hetki öljyssä ja kumoa ne sitten uunipellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat lähes kypsiä.

Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha. Lisää omenakuutiot uunipellille ja anna kasvisten paahtua uunissa vielä noin 5 minuuttia. Purista tämän jälkeen kasvisten joukkoon sitruunamehu ja anna niiden jäähtyä.

Hienonna basilika ja persilja ja sekoita ne jäähtyneeseen salaattiin. Tarkista maku, voit halutessasi lisätä hieman sormisuolaa. Lisää salaatin joukkoon vielä palasiksi revitty buffalomozzarella. Asettele salaatti tarjolle laakealle vadille tai annosmaljoihin.

Voit halutessasi käyttää kurpitsan sijasta salaatissa myös esimerkiksi bataattia. Ohjeesta saa täysin maidottoman ja vegaanin jättämällä mozzarellajuuston kokonaan pois tai korvaamalla sen esimerkiksi tofulla.


Reseptin alkuperä: Muunnelma Valion bataatti-paprikasalaatista. Samantapaista salaattia valmistettiin viime vuonna myös Pohjois-Pohjanmaan Marttojen salaattikurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...