keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Keittiökuulumisia: Oi kuusipuu...

Miksi joulu tulee aina niin äkkiä? Koko vuoden sitä miettii ja suunnittelee vesi kielellä kaikenlaisia jouluisia herkkuja, joita ihan varmasti ensi jouluna sitten kokeilee. Yhtäkkiä jouluun onkin enää muutama päivä, eikä minkäänlaisia jouluvalmisteluja ole tullut edes aloitettua. Sitten sitä löytää itsensä supermarketista paniikissa tappelemasta viimeisestä lohenpalasta ilman selviä muistikuvia siitä, minkälaisia uusia herkkureseptejä sitä olikaan tänä jouluna tarkoitus kokkailla.

Tänä vuonna muistutus joulusta saapui hyvin yli viikkoa ennen varsinaisia juhlapäiviä. Tästä kiitos joulukuusen, joka kiikutettiin ovelleni viime sunnuntaina. Kuusi on pieni, alle metrin mittainen, mutta juuri sopivan kokoinen rivitaloasuntoomme. Perinteisesti olen tottunut koristelemaan kuusen jouluaattona, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen ja somistin kuusipuun jo viikkoa ennen aattopäivää. Tulipa heti joulufiilis!

Rommirusinan kuusipuu
Joulumielen innoittamana Rommirusinan keittiöstä valmistui muutama helppo ja nopeatekoinen jouluinen herkku, joihin käytettyjen piparkakkumausteiden tuoksu valtaakin kivasti koko kämpän. Glögiresepti, kuten aiemmin postaamani omenaglögi päärynöillä, muuntuu helposti joko alkoholilliseksi tai -holittomaksi versioksi. Joulumyslissä inspiraatiota haettiin jouluisista väreistä ja mauista, joita mysliin antavat tällä kertaa punaiset karpalot, valkeat kookoslastut ja ruskeat pekaani- ja hasselpähkinät sekä ihanat joulumausteet.

Aikaa vaativammat jouluruoat jäävät sitten muiden kiireiden vuoksi viikonlopulle tai jouluviikolle, saa nähdä ehtiikö niitä sittenkään valmistamaan. Ja kukapa kieltää kokkailemasta jouluruokia joulun jälkeenkin, eipä se hyvä ruoka erityistä juhlapäivää vaadi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...