sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Karjalanpiirakat

Itse leivotut tuoreet karjalanpiirakat ovat älyttömän hyviä. Ne maistuvat ihan sellaisenaan tai esimerkiksi munavoin tai juuston kanssa.


Ainekset (noin 15 isoa piirakkaa tai noin 25 cocktailpiirakkaa)

Valmista riisipuuro. Karjalanpiirakoihin käytettävän riisipuuron saa maustaa runsaalla määrällä voita (ja riittävällä määrällä suolaa).

Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola sekä jahot ensin puukapustaa ja sitten kättä käyttäen. Lisää tämän jälkeen öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan (tai siitä tulee turhan sitkasta).

Valmista piirakkapohjat. Jaa taikina tasakokoisiin palasiin ja litistä palaset tasapaksuiksi letuiksi. Kauli lettuset piirakkakaulimella todella ohuiksi ympyröiksi (cocktailpiirakoissa halkaisija on noin 10 cm, isoissa piirakoissa hieman enemmän). Vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinan muutamassa erässä isoiksi ohuiksi levyksi ja leikata niistä pohjaympyrät muottia käyttäen. Jauhota taikinaympyrät ruisjauholla ja pinoa ne päällekkäin. Peitä piirakkapohjat muovikelmulla, jotta ne eivät kuivu.

Täytä piirakat muutama piirakka kerrallaan. Laita piirakkapohjan päälle noin 1,5 rkl riisipuuroa ja levitä se tasaiseksi ympyräksi pohjan päälle, jättäen hieman tyhjää tilaa reunoille. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja rypytä ne sormin. Lado valmiit piirakat uunipellille ja paista niitä 275-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Erityisen rapsakan pohjan saat käyttämällä paistoalustana pizzakiveä (tai jos käytöstäsi löytyy kuuma leivinuuni, paista piirakat siinä).

Voit voidella piirakat halutessasi lämpimällä voi-vesiseoksella ennen tarjoilua.



Reseptin alkuperä: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...