sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Mustaherukkakastike

Mustaherukkakastike sopii hyvin liharuokien, esimerkiksi lampaan tai naudanlihan, seuralaiseksi.


Ainekset (~3 dl valmista kastiketta)
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita (kuullottamiseen)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl mustaherukoita
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl punaviiniä
  • 2 dl liha- tai kanalientä
  • (0,5-1 rkl maizena-suurustetta)
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Kuori ja hienonna salottisipuli. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulisilppua siinä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sokeri ja paahda sokeriin hieman ruskea väri koko ajan sekoittaen. Lisää kattilaan tämän jälkeen mustaherukat ja keittele hetki. Kun marjat ovat pehmenneet, lisää valkoviinietikka, punaviini sekä liha- tai kanaliemi. Kiehauta ja hauduta kastiketta noin 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja kuumenna se uudestaan. Suurusta kastike halutessasi vaikka maizena-suurusteella. Vispaa kastikkeeseen lopuksi nokare voita ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kastikkeesta voi tehdä maidottoman version korvaamalla voin ruokaöljyllä. Vegetaari- ja vegaanivariaatioissa liha/kanaliemi on korvattavissa kasvisliemellä.


Reseptin alkuperä: Hieman muokattu versio Ruokala.net:n reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...