Olkoon vaikka kuinka kevät ja kevyempien herkkujen sesonkiaika, en pysty
luopumaan tästä ehkä hieman jouluisestakin pähkinöiden ja juuston
yhdistelmästä, johon lisäsin tällä kertaa myös tuoreita viikunoita. Kermaisen valuvasta valkohomejuustosta saa yhdessä hunajaisten pähkinöiden kanssa todella vaivattomasti täydellisen juustohiiren jälkiruoan. Juuston lisukkeineen voisi jakaa hyvin myös vaikka pienten leipäpalojen
päälle, jolloin annoksesta saisi kivan cocktailpalatarjottavan
juhlahetkiin. Varoitus lienee kuitenkin paikallaan: vaikkakin juustokiekosta pitäisi teoriassa riittää ainakin muutamalle
ihmiselle, onnistuin taloutemme ainoana valkohomejuuston ystävänä
tuhoamaan koko annoksen itsekseni rennon viikonloppuillan
iltanaposteluna.
- 1 rkl voita
- 0,5 tl kanelia
- hieman chilihiutaleita
- 2 dl pähkinäsekoitusta
- 0,5 dl kuivattuja karpaloita
- 3 rkl hunajaa
- 200-300 g valko- tai punahomejuustoa (esimerkiksi kotimaista Mouhijärven Herkkujuustolan Väinö- tai Metsuri-juustoa)
- (3-4 tuoretta viikunaa)
- muutama tuore timjaminoksa
Sulata voi pannulla ja lisää
pannulle kaneli, chilihiutaleet sekä pähkinät. Paahda pähkinöitä
keskilämmöllä muutaman minuutin ajan välillä käännellen. Pähkinät
palavat helposti, joten pidä niitä jatkuvasti silmällä. Lisää pannulle lopuksi karpalot sekä juokseva hunaja ja sekoita.
Huuhdo viikunat huolellisesti ja lohko ne neljään osaan. Tarjoa valkohomejuustokiekko pähkinäkarpalosekoituksen, viikunoiden sekä tuoreen timjamin kera.
Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä. Olen käyttänyt samantapaisia kanelilla sekä hunajalla maustettuja pähkinöitä myös esimerkiksi juurescarpaccion lisukkeena.
Drooooooool!!!! <3 <3 <3
VastaaPoistaKiitti Anna. :) Juuri nuo fiilikset oli tuota annosta syödessä. ;)
VastaaPoistaMinullahan tuo ihanuus menisi kevyesti yksin. ;)
VastaaPoistaHeh, sama homma, ei tehnyt edes tiukkaa.. :)
VastaaPoista