torstai 30. huhtikuuta 2015

Limesilli

Elämäni ensimmäinen (!?) vappusilli on tässä! Ymmärsin sillin ihanuuden yli kolmenkymmenen elinvuoden jälkeen vihdoin viime jouluna, minkä jälkeen olenkin innoissani odottanut vappua ja kesäaikaa, jolloin sillillä saa ihan yleisten tapojenkin puolesta herkutella aivan luvan kanssa. Näin keväisin mieleni tekee makustella raikkaita ruokia, joten päätinkin alkuviikosta valmistaa vappupöytään sitruunaista silliä "kirkkaalla" kastikkeella, eli ilman majoneesia tai muita kermaisia lisukkeita. Puolisoni ehdotuksesta päädyin vielä korvaamaan perussitruunan limellä, lopputuloksena tämä simppeli ja raikas silliherkku. Vappu on virallisesti alkanut!

Riemukasta Vappua, Railakasta Wappua!


Ainekset
  • 5 limeä
  • 2 dl vettä
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 450 g kevyesti suolattuja sillifileitä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • tuoreita mintunlehtiä

Purista neljän limen mehu pieneen kattilaan ja viipaloi viides lime ohuiksi siivuiksi. Lisää kattilaan vesi, sokeri, suola sekä pippurit ja kiehauta seos. Anna liemen jäähtyä.

Kuivaa sillifileet talouspaperilla ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Lado sillipalat sekä lime- ja sipuliviipaleet kerroksittain noin 0,75-1 litran kokoiseen purkkiin. Kaada jäähtynyt limeliemi purkkiin ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ennen tarjoilua, lisää silliviipaleiden pinnalle hieman viipaloitua kevätsipulia sekä hienonnettua minttua.


Reseptin alkuperä: Modattu versio Marttojen sitruunasillistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...