Valmistan erilaisia kaalisalaatteja ja -raasteita mielelläni ympäri vuoden, onhan kotimainen kaali edullinen, terveellinen ja helposti saatavilla oleva raaka-aine. Kesän kynnyksellä pöytäämme ilmestyy useimmiten erityisesti kermaisempia coleslaw-tyyppisiä salaatteja, joiden makumaailmaa on välillä kiva varioida erilaisin maustein ja yrtein. Viime viikolla ruokalehteä selatessani silmääni pisti tillillä sekä tahinilla maustettu itä-välimerellinen coleslaw, jota olikin pakko päästä kokeilemaan. Johtuneeko tillistä, mutta mielestäni tämä salaatti sopi erityisesti kalan seuralaiseksi.
Ainekset (noin 6:lle)
- 500 g keräkaalia
- 1 pienehkön sitruunan mehu
- 0,5 tl sokeria
- 1-2 kevätsipulinvartta
- 0,5 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 0,5 dl pinjansiemeniä
- 0,5 dl sultanarusinoita
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1,5-2 rkl tahinia
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Poista kaalikerän uloimmat lehdet ja siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi (esimerkiksi juustohöylällä). Lisää kaalin joukkoon sitruunamehu sekä sokeri ja puristele kaaliraastetta hieman käsin, jolloin se notkistuu. Hienonna kaaliraasteen joukkoon myös kevätsipuli sekä tuore tilli. Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla paistinpannulla ja lisää ne salaatin joukkoon yhdessä sultanarusinoiden kanssa. Säilytä salaatti jääkaapissa tarjoiluun asti.
Ennen tarjoilua sekoita turkkilainen jogurtti sekä tahini keskenään ja mausta seos suolalla sekä mustapippurilla. Kääntele jogurttiseos kaalisalaatin joukkoon ja tarjoile heti.
Reseptin alkuperä: Lähinnä mittasuhteiltaan hienoisesti muokattu versio "Donna Hay" (Feb/Mar 2015) -lehden ohjeesta.
Just eilen mietin, että käytän tillinjämät tänään kaalisalaattiin ja tahini tuo kastikkeeseen varmaan mukavaa pyöreyttä, laitan heti testiin!
VastaaPoistaRakastan lisätä tahinia kaalisalaattiin (ja ituihin) mutta tilliä en ole sekoittanut mukaan. Nam,rakastan kaalisalaattia:)
VastaaPoista@Liisa: Kätevää, toivottavasti sinäkin tykkäät lopputuloksesta. :)
VastaaPoista@Jael: Minulle tahini ja kaali olivat uusi yhdistelmä, hyvää oli. :)
Kiva twist kaalisalaattiin. Meilläkin syödään sitä todella usein. Tahiniyhdistelmä on minulle uusi, pitää kokeilla.
VastaaPoistaOnpas ihanan raikkaan oloinen resepti! Perinteinen coleslaw kun on omaan makuuni vähän turhan tuhti ja tunkkainen. Kiitos vinkistä ;-)
VastaaPoista@ulla: Kiitos. Kaali on kyllä tosi kelpo raaka-aine.
VastaaPoista@Anna. Kiitos. Minäkin yleensä säästelen vähän sen majoneesin kanssa perinteisessä coleslawssa. Tähän sitä ei tullut tosiaan ollenkaan, joten lopputuloskin oli hieman kevyempi.
Eipä ollut tullut mieleen yhdistää tilliä ja tahinia, kivan kuulloinen resepti! :)
VastaaPoistaMinullekin tämä oli uusi yhdistelmä, onneksi satuin bongaamaan sen tuosta ruokalehdestä. :)
VastaaPoista