lauantai 3. tammikuuta 2015

Savulohitortellinit

Värkkäilin vapaapäivien ja alkaneen vuoden kunniaksi tortellineja lämminsavulohitäytteellä. Hieman lisäluksusta annokseen toivat kermainen valkoviinikastike sekä kirjolohenmäti. Mitään kaunokaisia ei tortellineista tullut, mutta maku oli onneksi mainio.


Ainekset (4-6:lle)
  • 1 annos tuorepastataikinaa
  • 400-500 g nahatonta lämminsavulohta
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Kastike
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl ruokakermaa

Lisäksi
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • (muutama rucolanlehti)

Valmista ensiksi tuorepastataikina. Pastataikinan vetäytyessä valmista tortellinien täyte. Pilko savulohi kulhoon ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Hienonna punasipuli, kuullota sipulisilppua paistinpannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan ja lisää sipuli lohiseoksen joukkoon. Mausta täyte vielä ripauksella mustapippuria.

Kaulitse pastataikina ohuiksi levyiksi (pastakoneella tai kaulimella) ja paloittele se haluamasi kokoisiksi (~4-6 cm) neliöiksi tai ympyröiksi. Nostele pastalevypalojen päälle pieni nokare lohitäytettä, kostuta levyn reunat kevyesti vedellä, taita pastalevy kolmioksi tai puoliympyräksi ja painele reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Pyöräytä kolmion tai puoliympyrän pitkän sivun kulmat yhteen ja purista kiinni toisiinsa. (Tortellinien muotoiluohjeita kuvien kera löytyy esimerkiksi täältä). Nostele tortellinit jauhotetulle alustalle odottamaan keittämistä. Tortellinit voi hyvin myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota silppua oliiviöljyssä kasarissa muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini, tomaattipyree sekä sitruunamehu. Keitä kastiketta kokoon, kunnes nestettä on haihtunut noin kolmannes. Mausta kastike sokerilla ja suolalla ja lisää sen joukkoon lopuksi kerma. Hauduta kastiketta vielä noin 5 minuutin ajan.

Kypsennä tortellinit suuressa määrässä hieman kiehumispisteen alapuolella olevassa suolavedessä 3-4 minuuttia (tarvittaessa muutamassa erässä). Kun tortellinit nousevat veden pinnalle, ne ovat kypsiä. Nostele tortellinit kattilasta reikäkauhalla.

Annostele kastike lautasille ja nostele kastikkeen päälle kypsät tortellinit. Lusikoi annosten päälle hieman kirjolohenmätiä ja viimeistele halutessasi vaikka muutamalla rucolanlehdellä.


Reseptin alkuperä: Kastikeohje on lähestulkoon kopio "Glorian ruoka & viini" (7/2013) -lehdestä löytyvästä reseptistä.

4 kommenttia:

  1. Mua on himottanut jo kauan kokeilla tuota tuorepastantekoa, mutta, kuten varmasti tiedät "liian paljon ihania reseptejä, ihan liian vähän aikaa niiden toteuttamiseen"! ☺ Vuodelle 2015 olen jo pistänyt yhden asian PAKKO TEHDÄ-listalleni ja ne on kunnon lihapiirakat. Ehkä tuorepasta sopisi siihen joukon jatkoksi! ☺

    VastaaPoista
  2. Joo eipä sitä kannata stressiä ottaa näistä ruoanlaittohommista, kokeilee sitten kun ehtii. :) Kunnon lihapiirakat kuulostavat kyllä tosi hyvältä pläniltä.

    VastaaPoista
  3. Mmmm nää tortellinit oils just mun makuun, nams! Tuorepasta pitäisi kyllä joskus kokeilla itse. Siinä onkin hyvä tavoite vuodelle 2015 :)

    VastaaPoista
  4. Itse tehty tuorepasta on kyllä hyvää ja sen teko onnistuu periaatteessa ilman pastakonettakin, suosittelen. :) Varsinkin näitä tortellineja ja ravioleja on kiva tehdä itse, maistuvat paljon paremmilta kuin kaupan valmiit.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...