Punasipulihilloke on kiva sipulilisäke, jota on helppo lisätä purkista vaikka liharuokien kylkeen, hampurilaisiin ja salaatteihin, mikseipä vaikka myös juustotarjottimelle. Hilloketta voi tuunata ja maustaa toki mielensä mukaan. Itse maustoin tämän "arkihillokkeen" punaviinillä sekä rosmariinilla (timjami tai muut yrtit sopisivat myös hyvin sipulin kaveriksi) ja lisäsin siihen näin alkuvuoden kevennyksen merkeissä hieman tavallista vähemmän lisämakeutusta. Makeamman version saisi helposti lisäämällä hillokkeen joukkoon vaikka vielä hieman hunajaa.
Ainekset
- 350 g punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 dl fariinisokeria
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl vettä
- 1 rkl balsamietikkaa
- 1-2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 0,5 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Kuori sipulit ja valkosipulit ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutamia minuutteja. Lisää kattilaan fariinisokeri, punaviini, vesi, etikka sekä mausteet. Anna hillokkeen hautua hiljalleen noin 20-30 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja sipuliseos on pehmeää. Säilö hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä. Valmis hilloke säilyy jääkaapissa muutaman viikon ajan.
Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä erityistä lähdettä. Inspiraatiota ja idoita maustamiseen on haettu mm. "Kokit ja potit"- sekä "Maistuis varmaan sullekin!"-ruokablogeista.
Nam! :) mulla oli blogissa samantyylinen resepti tänään :)
VastaaPoistaHauska sattuma. :) Mut mikäpäs siinä, punasipulihilloke / marinoitu punasipuli onkin kyllä keittämisen arvoista. :)
VastaaPoistaHyvää punasipulihilloketta voisi olla melkeinpä aina purkitettuna jääkaapissa. Se on mukavan monikäyttöinen lisuke :-)
VastaaPoistaNiin kyllä on. :) Hilloke säilyisi varmasti jääkaapissa pidempäänkin, kun purkit umpioisi. Jos silloin tällöin keittäisi kunnon supersatsin valmiiksi kylmään, olisi sipulilisuketta aina helposti saatavilla.
VastaaPoistaKiitos reseptistä, kokeilen tätä varmasti. Punasipulihilloke on niiin hyvää... :)
VastaaPoistaKiitos ulla. :) Jos hillokkeesta ei tule tällä ohjeella makuusi riittävän makeaa, voi joukkoon lisätä vielä hieman lisää sokeria tai vaikka hunajaa.
VastaaPoista