torstai 8. tammikuuta 2015

Rapeat omenalastut

Myös näin alkuvuoden vyötärönpienennyskampanjan aikaan tekee mieli napostella jotain rouskuvia raksuja. Rapsakat kanelilla maustetut omenalastut soveltuvat kivasti tähän tarkoitukseen ainakin omalla kohdallani. Uunissa paahtaen omenalastut rapeutuvat eivätkä jää nahkeiksi, kuten vaikkapa hyötykasvikuivurissa kuivatessa. Helppoa ja hyvää!

Ja vielä siitä kanelista... Jos viime vuosina pinnalle noussut kanelin myrkyllisyys pelottaa, niin viralliset suositukset voi tarkistaa vaikkapa Eviran sivulta.


Ainekset (1-2:lle)
  • 2 isoa makeaa omenaa
  • kanelia

Pese ja kuivaa omenat ja viipaloi ne ohuiksi, noin 1 mm:n paksuisiksi viipaleiksi joko mandoliinia tai terävää veistä käyttäen. Poista viipaleista mahdolliset siemenet. Asettele omenasiivut vierekkäin leivinpaperilla vuoratuille leivinpelleille ja ripottele niiden pinnalle molemmin puolin hieman kanelia. Paahda omenaviipaleita 90-asteisessa uunissa noin 1 tunti, käännä viipaleet ja jatka paahtamista vielä noin 1-1,5 tunnin ajan, kunnes siivut ovat kuivuneet ja rapeutuneet. Anna lastujen jäähtyä ja säilytä niitä kuivassa paikassa.


Reseptin alkuperä: Idea on bongattu täältä.

7 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat:) Olen tehnyt omenalastuja,mutta kuivurissa.Ovat kyllä ihanaa naposteltavaa:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jael. :) Kuivurissa tehdytkin lastut on kyllä tosi hyviä, vähän kuin karkkia. :)

    VastaaPoista
  3. Oih nam! Omenalastut ovat kyllä tosi hyviä, täytyy tehdä itsekin joku päivä! :)

    VastaaPoista
  4. Omppulastut on ihania! Tykkään kyllä myös niistä nahkeista, sitkeistä versioista ehkä vielä rapeita enemmän.



    VastaaPoista
  5. @Minka: :) Omenalastut on kyllä herkullisia. Pitää tehdä itselläkin useampi satsi varastoon.

    @Hannele: Minä en kyllä osaisi valita, kummista tykkään enemmän. Ne sitkeät on vähän kuin karkkia ja nämä rapeat taas vähän kuin sipsejä. :)

    VastaaPoista
  6. Minkälaisista omenoista tulee parhaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut näitä kuin oman pihapuun omenoista sekä kaupan makeammista ulkomailta tuotavista omenalajikkeista (Royal Galasta taisin tehdä viimeksi). Molemmista tuli hyviä, mutta valitettavasti en osaa antaa tämän parempaa suositusta.

      Pahoittelut erittäin myöhäisestä vastauksesta (ja vielä aika huonosta sellaisesta).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...