sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Itämainen nuudelisalaatti

Pyöräytin tuossa viime viikolla kevyen lisukesalaatin riisinuudeleista sekä jääkaapin perältä löytyneistä kasviksista. Salaatti sopisi hyvin itämaalaishenkisten ruokien lisukkeeksi, ja meillä sitä nautittiinkin tällä kertaa itämaisten lohipyöryköiden kaverina.


Ainekset (4-6:lle lisukkeena)
  • 125 g riisinuudelia
  • 5-10 g kuivattua merilevää (esimerkiksi aramea)
  • 1 iso porkkana
  • 100 g ruusukaalta
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl tuoretta minttua
  • Koristeluun: minunlehtiä, limelohkoja, hieman raastettua sitruunankuorta

 Salaatinkastike
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl miriniä
  • 0,5 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl (japanilaista) soijakastiketta
  • 1,5 rkl muscovado- tai fariinisokeria
  • 0,5 limen mehu

Laita kuivattu merilevä likoamaan kylmään veteen noin 20-30 minuutiksi. Kuori porkkana ja siivuta se ohuiksi pitkiksi suikaleiksi vaikka mandoliinia, juustohöylää tai terävää veistä käyttäen. Huuhtele ruusukaalit, poista niistä uloimmat lehdet sekä kovat kannat ja hienonna ohueksi. Viipaloi kevätsipulit ohuiksi suikaleiksi ja hienonna myös mintunlehdet hieman pienemmiksi.

Valmista salaatinkastike. Sekoita öljyt, mirin, riisiviinietikka, soijakastike, sokeri sekä limemehu kulhossa ja vispaa, kunnes sokeri on sulanut kastikkeen joukkoon.

Hauduta riisinuudelit kypsiksi nuudelipakkauksen ohjetta noudattaen. Valuta kypsät nuudelit ja huuhtele ne vielä nopeasti kylmällä vedellä. Valuta myös merilevä ja lisää se sekä suikaloidut kasvikset nuudeleiden joukkoon. Kääntele salaatinkastike tasaisesti salaatin sekaan yhdessä seesaminsiementen sekä tuoreen mintun kanssa. Kumoa salaatti tarjoiluastialle ja koristele se vielä tuoreilla mintunlehdillä, muutamalla limelohkolla sekä raastetulla sitruunankuorella.


Reseptin alkuperä: Sain inspiraation ja perusidean tähän salaattiin "Andalusian auringossa"-blogin herkullisen näköisestä nuudelisalaatista.

7 kommenttia:

  1. Keväisen näköinen salaatti :) Meillä piti tänään olla aasialaista ruokaa, mutta menipä sitten kauppareissulla suunnitelmat ihan uusiksi, kun ei löytynyt mm. kevätsipulia, tuoretta inkivääriä, korianteria jne. Ensi viikonloppuna uusi yritys ;)

    VastaaPoista
  2. Voivoi, harmillista. Juuri viikonloppuisin, jolloin ois aikaa kokata, on harmillisen usein kaupoista juuri ne tarvittavat raaka-aineet lopussa. Itsekin olen pariin otteeseen äkillisen sunnuntai-inspiraation iskiessä metsästänyt korianteria, minttua jne. turhaan. Onneksi tosiaan tulee aina uusia viikonloppuja. :)

    VastaaPoista
  3. Samantapaista salaattia teen usein.,ja on aina niin hyvää:) Ruusukaalia tosin en ole mukaan laittanut.

    VastaaPoista
  4. upea valo! sun salaatti näyttää vielä paremmalta kuin mun :-)

    VastaaPoista
  5. @Jael: :) Tämä olikin vähän "jämäsalaatti" niin heitin mukaan vajaan ruusukaalipaketinkin, sopi ihan hyvin joukkoon. Seuraavaksi nuudelisalaattikokeiluissani onkin postaamasi rapea sellofaaninuudelisalaatti. :)

    @Andalusiana: Kiitos, mutta minusta se sinun salaatti on kyllä herkumman näköistä. Olisin halunnut kokeilla salaattiin myös sitä misotahnaa, mut kaapista ei sattunut juuri silloin sitä löytymään, ehkä joku toinen kerta sitten.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköinen salaatti. Ei olekaan vähään aikaan tullut tehtyä nuudelisalaattia, kiitos muistutuksesta :).

    VastaaPoista
  7. Kiitos Celebration Treats 4U. Nuudelisalaatit ja nuudeliruoat muutenkin on kyllä maukkaita ja helppotekoisia. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...