torstai 25. helmikuuta 2016

Hapanimelät jättikatkaravunpyrstöt

Kiinalaisen keittiön hapanimelät maut sopivat hapanimeläpossun lisäksi myös moniin muihin pääraaka-aineisiin, mikseipä myös äyriäisiin. Minä yhdistin hapanimeläkastikkeen tuossa taannoin jättikatkaravunpyrstöihin, jotka saivat wokkipannulla seurakseen myös hieman raikasta kurkkua sekä kiinankaalta. Kombo oli mielestäni oikein toimiva, ja myös muut ruokaseurueen jäsenet pitivät ravuista kovasti.

Alla olevien kuvien annoksissa tummanruskea hapanimeläkastike valahti lautasen pohjalle; wokkipannulla annos näytti kuvista poiketen hieman tummemmalta.


Ainekset (3-4:lle)
  • 350-400 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 120 g kurkkua
  • 100 g kiinankaalta
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
  • 1 dl vettä
  • 4 tl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä (+ hieman vettä)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • Paistamiseen: ruokaöljyä

Kuori raa'at ravunpyrstöt, poista niistä tarvittaessa suolet ja kuivaa huolellisesti. Viipaloi kurkku, kiinankaali sekä kevätsipuli (pidä valkoiset ja vihreät osat erillään) ja raasta inkivääri.

Kuumenna parin sentin kerros ruokaöljyä wokkipannussa. Friteeraa raakoja ravunpyrstöjä muutamassa erässä 35-40 sekunnin ajan, kunnes niiden väri muuttuu kauniin oranssin väriseksi. Nosta ravut reikäkauhalla hetkeksi sivuun odottamaan. Jos käytät esikypsennettyjä ravunpyrstöjä, friteerausvaiheen voi ohittaa.

Jätä wokkiin noin ruokalusikallinen öljyä ja lisää kuuman öljyn joukkoon kevätsipulin valkoiset osat sekä inkivääri. Paista hetken aikaa. Lisää pannulle soijakastike, etikka, riisiviini, vesi sekä sokeri ja kiehauta. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja lisää suuruste pannulle. Lisää wokkipannulle ravunpyrstöt, kurkku sekä kiinankaali ja kääntele sekaisin. Viimeistele wokki seesamiöljyllä ja ripottele kevätsipulin vihreät osat wokin pinnalle.


Reseptin alkuperä: Katselin perusrunkoa ohjeeseen Gummeruksen "Itämainen keittiö"-kirjasta (Hsiung Deh-Ta - Fernandez Rafi - Wheeler Steven) ja sovelsin hieman.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...