Tässäpä kiva pieni cocktailpala vuohenjuuston ystäville. Tai mikseipä näihin rulliin voisi vuohenjuuston sijaan sujauttaa jotain muutakin tuorejuustoa tai juustosekoitusta.
Ainekset (napostelupalana noin 4-6:lle)
- 2 kesäkurpitsaa (mahdollisimman pitkää ja kapeaa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Täyte
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 150 g vuohentuorejuustoa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 1-2 rkl tuoretta basilikaa ja/tai minttua hienonnettuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- pieni ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Viipaloi kesäkurpitsat (siemenettömät osiot) pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää käyttäen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kesäkurpitsaviipaleet nopeasti molemmin puolin niin, että suikaleet pehmenevät hieman. Mausta viipaleet kevyesti suolalla sekä mustapippurilla ja anna niiden jäähtyä hetki.
Paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla paistinpannulla (ilman rasvaa). Rouhi pinjansiemeniä veitsellä hieman pienemmiksi. Sekoita siemenet, vuohenjuusto, hunaja, hienonnetut yrtit sekä oliiviöljy keskenään ja mausta seos ripauksella suolaa sekä mustapippuria.
Lusikoi pieni nokare vuohenjuustotäytettä jokaisen kesäkurpitsaviipaleen alalaitaan ja rullaa viipaleet napakoiksi rulliksi. Säilytä rullat jääkaapissa tarjoiluun asti.
Reseptin alkuperä: Ranskalaisen "Saveurs" (No 221, Juillet-Août 2015)-ruokalehden ohje hyvin pienin mittasuhteellisin muutoksin.
Minäkin tein joskus tällaisia, mutta sinun näyttää ja kuulostaa paljon paremmilta kuin omani :D Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKiitos Anna. Paitsi että en kyllä suostu uskomaan, etteivät sinun rullasi olisi olleet aivan yhtä maistuvia tai jopa parempia.
PoistaIhana resepti! Nam! :p
VastaaPoistaKiitos Kaura. Nämä oli hyviä, johtunee varmaan suuresta vuohenjuustomäärästä. :)
PoistaNuo on niin nättejä ja kivoja tarjottavia,olen itsekin tehnyt joskus sellaisia:) Mutta tuo hunajan lisäys kuulostaa kivalta,taidankin lisätä sitä jos taas teen tällaisia.
VastaaPoistaMinustakin nämä oli kivoja pikkusyötäviä. Tosin meillä ei muut niin vuohenjuustosta perusta, joten jouduin syöpöttelemään nämä yksinäni, aivan kauhea uhraus. ;)
PoistaMinua koukuttavat nuo pinjansiemenet. Ihanan tuntuinen täyte. Ja taas niin kauniisti laitettu esille ja kuvattu. Ehdoton must to do -alkuhärpäke ja mikä mainio pari pikku muikunmätileipäsille.
VastaaPoistaKiitos kehuista. :) Oi jos jostain muikunmätiä saisin, ehkä jouluksi raskin ostaa sitäkin.
Poista