Syksy on täällä, mutta vielä on hetki aikaa grillata. Meidän grillissämme on syksyn aikana tirissyt muun muassa tällaista marinoitua sekä maukkaalla grillauskastikkeella siveltyä naudan kuvepaistia. Lievästi meksikolaishenkeen maustettu paisti sopiikin hyvin vaikka fajita-aterialle, eikä se pahastu saadessaan ateriahetkellä seuraa vaikkapa raikkaasta tomaattisalaatista sekä kylmästä oluesta.
Ainekset (4:lle)
- 1 (~700-800 g) naudan kuvepaisti
Marinadi lihalle
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 limen mehu
- 2 tl sokeria
- 1 tl tomaattipyreetä
- hieman chilijauhetta tai chilikastiketta
- mustapippuria myllystä
Grillauskastike
- 0,5 dl paseerattua tomaattia
- 1 dl maissiolutta
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 0,5 dl tummaa siirappia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 limen mehu
- 1 punainen chilipalko hienonnettuna
- muutama tippa tabascokastiketta
- suolaa
- ripaus mustapippuria
Poista kuvepaistista mahdolliset kalvot. Valmista lihalle marinadi sekoittamalla marinadiainekset keskenään. Anna kuvepaistin marinoitua seoksessa (esimerkiksi muovipussissa) jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten yön yli.
Ota
kuvepaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Valmista grillauskastike mittaamalla kastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja keittämällä seosta noin 15-20 minuuttia, eli kunnes kastike on sopivasti sakeutunut.
Grillaa paistia kuumassa grillissä molemmin puolin noin 4-6 minuutin ajan siten, että liha jää sisältä vielä hieman punertavaksi. Lihan sisälämpötilan olisi hyvä olla noin 54-56 astetta (medium); liian kypsäksi paistettaessa paisti sitkistyy helposti. Sivele lihan pinta grillauksen loppuvaiheessa grillauskastikkeella. Nosta kuvepaisti grillistä ja anna sen vetäytyä tiiviissä foliokääreessä noin 10-15 minuutin ajan. Viipaloi paisti tämän jälkeen poikkisyin ohuiksi siivuiksi.
Grillaa paistia kuumassa grillissä molemmin puolin noin 4-6 minuutin ajan siten, että liha jää sisältä vielä hieman punertavaksi. Lihan sisälämpötilan olisi hyvä olla noin 54-56 astetta (medium); liian kypsäksi paistettaessa paisti sitkistyy helposti. Sivele lihan pinta grillauksen loppuvaiheessa grillauskastikkeella. Nosta kuvepaisti grillistä ja anna sen vetäytyä tiiviissä foliokääreessä noin 10-15 minuutin ajan. Viipaloi paisti tämän jälkeen poikkisyin ohuiksi siivuiksi.
Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti