maanantai 14. huhtikuuta 2014

Japanilainen coleslaw

Tässä raikkaassa ja nopeatekoisessa japanilaisessa coleslaw'ssa ei ole lainkaan majoneesia (tai kaalia, hmmm, voiko tätä coleslawksi kutsuakaan?). Makua siitä ei silti puutu.


Ainekset (4-6:lle)
  • ~300 g retikkaa
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl miriniä
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 2-3 rkl hienoksi silputtua kevätsipulia

Kuori retikka ja porkkana ja suikaloi ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele suikaleet kylmällä vedellä. Murskaa seesaminsiemenet huhmareessa ja yhdistä ne soijakastikkeen, öljyn, etikan, mirinin sekä sokerin kanssa kastikkeeksi. Kääntele kastike retikan ja porkkanan joukkoon. Ripottele salaatin pinnalle kevätsipulia ja halutessasi vielä hieman seesaminsiemeniä.


Reseptin alkuperä: Makiko Sano: "Sushi slim - kevennä japanilaisella ruokavaliolla" -kirja.

6 kommenttia:

  1. Juuri tällaista coleslawta olen jo pitkään halunnut tehdä! Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun vaikkapa seuraavalla sushikerralla :)

    VastaaPoista
  2. Kivaa. :) Itse väsäsin tuota myös sushisetin alkusalaatiksi / lisukkeeksi.

    VastaaPoista
  3. Japanilainen coleslaw on hyvää - ilman kaaliakin. :)
    Ihanan raikkaan näköinen tuo sinun versio. ehkäpä laitan kokeiluun viikonloppuna grilliruoan lisukkeeksi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos ulla. :) Tuo seesamiöljy ynnä muut mausteet antoi kyllä paljon makua salaattiin.

    VastaaPoista
  5. Ihanan värikäs ja keväinen salaatti! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Jotenkin tuo porkkana ja retikka ohueksi suikaloituna näyttää keväiseltä, vaikka juureksia tulee talvellakin syötyä paljon pataruoissa ym.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...