tiistai 9. helmikuuta 2016

Kanaa, bambunversoja & sieniä

Aina silloin tällöin lapsuudessani (silloin, kun äiti ei jaksanut kokata?) kävimme perheen voimin ulkoruokinnassa muutamissa kaupungin perheystävällisessä ravintoloissa. Näin jälkikäteen muisteltuna kyseiset ravintolaruokailukokemukset olivat hieman yksipuolisia; uskalsimme harvoin kokeilla mitään hirvittävän uutta ja eksoottista ja yleensä ruokalistalta valikoituivat tilattaviksi ne samat tutun turvalliset annokset. Pizzeriassa tilattiin tropicana=kinkku+ananas tai opera=kinkku+tonnikala, kun taas paikallisessa hotelliravintolassa syötiin metsästäjänleike. Ruokailimme perheeni kanssa suhteellisen usein myös tuohon aikaan kaupungin ainoassa(?) kiinalaisessa ravintolassa, jossa pöytään tilattiin useimmiten sama usemman ruokalajin menu. Hapanimeläpossupalleroiden sekä omaan suuhuni hieman liian tulisen chilihärän ohitse menun suosikkiannoksekseni nousi jo heti kättelyssä suhteellisen mieto "kana, bambu & sieni"-annos. Tunnustan, että vielä nykyäänkin, noin kahdenkymmenen vuoden kuluttua, tilaan paikallisissa "kiinalaisissa" ravintoloissa vieraillessani juuri tämän annoksen. Vastaava, mutta vielä herkullisempi versio kyseisestä nostalgisesta ja maukkaan umamisesta ruokalajista valmistuu nykyään helposti myös kotikeittiössäni. Tämän simppelin wokin jaksaa valmistaa ihan arki-iltanakin.


Ainekset (2-3:lle)
  • 250 g broilerin rintafileetä
  • 1+1 rkl vaaleaa soijakastiketta
  • 1 tl riisiviinietikkaa
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1,5 tl maissitärkkelystä
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • ripaus jauhettua kiinanpippuria
  • 200 g tuoreita siitakesieniä (tai herkkusieniä)
  • 140 g (1 prk) bambunversoja (säilyke)
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl osterikastiketta
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • (Pinnalle: kevätsipulia)

Leikkaa broilerin rintafileet ohuiksi siivuiksi. Sekoita ruokalusikallinen soijakastiketta, riisiviinietikka, sokeri, maissitärkkelys sekä pippurit sekaisin kulhossa ja kääntele broilerisiivut seoksen joukkoon. Anna marinoitua 20-30 minuuttia.

Puhdista ja viipaloi siitakesienet. Leikkaa myös bambunversoja halutessasi hieman pienemmiksi.

Kuumenna noin 2 ruokalusikallista öljyä wokkipannussa. Paista broilerinpalat nopeasti kypsiksi kuumalla pannulla ja nosta ne reikäkauhalla hetkeksi sivuun odottamaan. Lisää wokkiin hieman öljyä ja paista sieniä sekä bambunversoja 1-2 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta kasvikset ruokalusikallisella soijakastiketta. Lisää broilerinpalat takaisin pannulle ja kääntele osterikastike sekä seesamiöljy wokin joukkoon. Ripottele wokin pinnalle halutessasi hieman viipaloitua kevätsipulia ja tarjoa heti.

Vinkki: Wokkipannun pohjaan paiston aikana mahdollisesti tarttuvat ainekset irtoavat ainakin omasta pannustani helposti pienellä vesitilkalla.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

2 kommenttia:

  1. Bambunverso&nauta on mulle se varma valinta kiinalaisessa, jospa seuravalla kerralla hulluttelisi ja ottaisi bambunversot kanan kanssa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...