maanantai 28. joulukuuta 2015

Queso fundido-juustodippi chorizolla

Venyvä ja valuva lämmin juustodippi on nachojen kera tarjoiltuna loistavaa partyruokaa hieman epävirallisempiin pippaloihin. Tässä ohjeessa juustodippi maustetaan mausteisella chorizo-makkaralla, tomaateilla sekä chilillä. Vähän kuin juustopizzaa ilman pizzapohjaa.


Ainekset (6-8:lle)
  • 1 tomaatti
  • 1 punainen chilipalko
  • pieni ripaus suolaa
  • 0,25 tl sokeria
  • 100 g chorizo-makkaraa
  • 1 sipuli
  • 150 g vahvaa cheddar-juustoa
  • 150 g mietoa perusjuustoa (goudaa tms.)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 rkl oliiviöljyä
  • 1-1,5 dl maissiolutta
  • noin 2 rkl tuoretta oreganoa / persiljaa / basilikaa hienonnettuna
  • ripaus mustapippuria

Poista tomaatista siemenet ja pilko malto pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet myös chilipalosta ja hienonna chili. Sekoita tomaatti sekä chilisilppu pienessä kulhossa ja mausta suolalla sekä sokerilla.

Poista chorizon kuori ja pilko makkara pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juustot karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteet sekä vehnäjauhot keskenään.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista chorizo- sekä sipulisilppuja muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Nosta seos pannulta hetkeksi sivuun odottamaan.

Kaada maissiolut pannulle ja kuumenna. Lisää juustoraaste pienissä erissä oluen joukkoon samalla sekoittaen, jotta seoksesta tulee tasaista. Jos dipistä tahtoo tulla liian jämäkkää, lisää pannulle vielä hieman olutta. Kääntele chorizo-sipuliseos juustodipin joukkoon.

Ripottele tomaatti-chiliseos juustodipin pinnalle yhdessä hienonnettujen yrttien kanssa. Viimeistele dippi rouhaisemalla sen päälle hieman mustapippuria. Tarjoa lämpimänä.


Reseptin alkuperä: Alkuperäinen ohje on täältä.

16 kommenttia:

  1. Ai hitsi, tää näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän hyvälle! Meneeköhän nyt uuden vuoden dippisuunnitelmat ihan uusiksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi dippejä ei koskaan voi olla liikaa, vai miten. :D

      Poista
  2. Oi nam, miksi edes kuvitella keventävänsä joulun jälkeen... :) Herkullista vuodenvaihdetta, Rommirusina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jää minullakin tuo keventäminen ensi vuoden puolelle. :) Kiitoksia ja oikein mukavaa vuoden vaihtumista teillekin!

      Poista
  3. Tämä olisi täydellistä herkutteluruokaa juuri nyt. Ulkona on kylmä, ( sisällä on kylmä )ja hyvää tekee mieli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan pannu tulille ja juusto sulamaan. :)

      Poista
  4. Oho, tämähän on juustohiiren unelma! Pakko testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu. Tälle juustohiirelle maistui ainakin, ehkä vähän liiankin hyvin. :)

      Poista
  5. Voi nam, kuulostaa mielettömän hyvältä herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sopii kyllä juustonystäville herkkudipiksi. :)

      Poista
  6. Apua mitä naposteluherkkuja täällä onkaan jaossa!!! Nams! herkullista Uutta Vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämässä pitää muistaa napostella. ;) Oikein Hyvää ja Herkullista Uutta Vuotta Annis!

      Poista
  7. Voi nams, liian herkullinen kuva! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, juusto on kyllä hyvää. :) Oikein Hyvää Uutta Vuotta Roosa & serkukset!

      Poista
  8. Itse tulee aika harvoin sorruttua dippeihin, mutta tämä kyllä näyttää ja kuulostaa oikein herkulliselta :). Hyvännäköinen ruokakuva myös. Onko tuo hyvännäköinen tausta se sinun löytösi noin kuukauden takaa..ruosteinen tiiligrillin aluslevy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celebration Treats 4U! Oletpa tarkkanäköinen, ruosteinen grillin levyhän se siinä. :D Kyseisestä levystä on tulossa hyvää vauhtia suosikkikuvausalustani.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...