torstai 13. elokuuta 2015

Kasvispasta herneillä ja kesäkurpitsalla

Kotimaisten kasvisten parhaaseen sesonkiaikaan oli pakko päästä valmistamaan kasvispastaa. Tässä raikkaassa pastassa pääosaa esittävät kauniin vihreät herneet yhdessä kesäkurpitsan kera, ja pääseepä mukaan muutama basilikanlehtikin. Ricottajuusto täydentää ja pyöristää makuja kivasti, ja mitä olisikaan pasta ilman parmesaania.


Ainekset (4:lle)
  • 200 g tuoreita herneitä (kuorittuna)
  • 2 pienehköä kesäkurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 400-500 g pastaa (esim. pappardellea)
  • noin 1 dl basilikapestoa
  • 120 g ricottajuustoa
  • muutama oksa tuoretta basilikaa
  • parmesaanijuustoa

Keitä kuorittuja herneitä pienessä määrässä suolavettä noin 2-3 minuuttia. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja valuta.

Siivuta kesäkurpitsat pitkiksi ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Paista kesäkurpitsaviipaleita paistinpannulla oliiviöljyssä tarvittaessa parissa erässä muutamia minuutteja, kunnes siivut notkistuvat hieman. Mausta siivut kevyesti sitruunamehulla, suolalla sekä mustapippurilla ja pidä lämpimänä.

Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kääntele herneet sekä kesäkurpitsasiivut pastan joukkoon.

Kokoa annokset pinoamalla lautasille kasvispastaa, ripottelemalla joukkoon pestokastiketta, ricottajuustoa sekä tuoreita basilikanlehtiä ja raastamalla päälle hieman parmesaania.


Reseptin alkuperä: Idea on ranskalaisen "Saveurs" (No 221, Juillet-Août 2015)-ruokalehden sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Houkuttelevan hyvännäköistä sesonkipastaa! :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Terhi. :) Vihreät vihannekset näyttävät kyllä raikkailta ja maistuvat parhaillaan tosi hyviltä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...