maanantai 6. heinäkuuta 2015

Punaviinimarinoitu naudan kuvepaisti & kirsikkatomaattisalaatti

Trendikäs naudan kuvepaisti (flank steak) on tänä kesänä eksynyt pariin otteeseen meikäläisenkin grilliin. Murea kuvepaisti sopiikin erityisesti juuri grillattavaksi, ja siitä saa loihdittua nopeasti ruokaa isommallekin joukolle. Jotta lopputulos olisi maukas ja murea, kannattaa paistia ostaessa panostaa laadukkaaseen lihaan. Eilen grillissämme illalliseksi valmistettu vähärasvainen Limousin-härän kuvepaisti ei olisi suolaa ja pippuria kummempaa maustamista välttämättä vaatinut, mutta tällä kertaa paisti sai kuitenkin maustua rauhassa punaviinimarinadissa ennen kypsennystä. Lautasella paistiviipaleet saivat seurakseen kesäistä ja värikästä kirsikkatomaattisalaattia. Popsimme tänään vielä eiliseltä aterialta ylijääneet jämät lämpimien voileipien päällä, ja myös tässä yhteydessä yhdistelmä toimi mainiosti.


Punaviinimarinoitu naudan kuvepaisti


Ainekset
  • 1 naudan kuvepaisti
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Punaviinimarinadi
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 0,5-1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Poista kuvepaistista mahdolliset kalvot. Valmista punaviinimarinadi sekoittamalla marinadiainekset keskenään. Anna kuvepaistin marinoitua seoksessa (esimerkiksi muovipussissa) jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten yön yli.

Ota kuvepaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Grillaa paistia kuumassa grillissä molemmin puolin noin 4-5 minuutin ajan siten, että liha jää sisältä vielä hieman punertavaksi. Lihan sisäläpötilan olisi hyvä olla noin 54-56 astetta (medium), liian kypsäksi paistettaessa paisti sitkistyy. Ripottele kuvepaistin pinnalle halutessasi vielä hieman suolaa sekä mustapippuria ja anna sen vetäytyä tiiviissä foliokääreessä noin 10 minuutin ajan. Viipaloi paisti tämän jälkeen poikkisyin ohuiksi siivuiksi.


Kesäinen kirsikkatomaattisalaatti


Ainekset (4:lle lisukkeena)
  • 500 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 tl sokeria
  • hieman suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa hienonnettuna

Huuhtele kirsikkatomaatit ja lohko ne kahteen tai neljään osaan. Hienonna myös kevätsipuli. Valmista salaatinkastike vispaamalla oliiviöljy, punaviinietikka, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri, suola sekä mustapippuri sekaisin ja kaada kastike tomaattien sekä kevätsipulin joukkoon. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa noin tunnin verran.

Ennen tarjoilua, lisää salaatin joukkoon tuoreet hienonnetut yrtit ja sekoita.


Reseptin alkuperä: Idea reseptiin ja perusohjeistus on kopsittu "Pilkettä"-blogista, josta löytyvää mainiota ohjetta muokkasin hitusen.

4 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköistä paistia! Vesi herahti kielelle!

    VastaaPoista
  2. Kiva että maistui, ja hyvä että joku pääsi testaamaan reseptiä ihan grillissäkin (meiltä kun mokoma puuttuu). :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ssiiri kivasta reseptistä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...