tiistai 14. heinäkuuta 2015

"Omelettituhatlehtinen" kasvistäytteellä

Löysin eräästä ranskalaisesta ruokalehdestä idean hauskaan "omelettikakkuun". Tämä suolainen "tuhatlehtinen" sopii vaikka näyttäväksi aamiais- tai brunssitarjottavaksi ja se syntyy helposti paistamalla ensiksi läjä ohuita omeletteja ja pinoamalla ne tämän jälkeen erinäisten täytteiden kanssa päällekäin täytekakun tapaan. Kakun voi myös tarjota niin lämpimänä, haaleana kuin kylmänäkin. Itse paistoin kakkuuni 10 omelettipohjaa, mutta kerroksiahan voi valmistaa aivan oman nälän ja jaksamisen mukaan. Myös täytteiden kanssa voi luonnollisesti varioida rajattomasti. Itse päädyin tällä kertaa kasvistäytteisiin, mutta esimerkiksi kalaisa kakku maistuisi varmasti myös erinomaiselta aamiaispöydässä.


Ainekset (4-8:lle)

Omeletit
  • 10 kananmunaa
  • 10 rkl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Paistamiseen: oliiviöljyä

Täytteeksi esimerkiksi
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 0,5 munakoiso
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • noin 100 g baby-pinaattia
  • 2 tomaattia
  • noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • noin 1 dl vihreää pestoa
  • noin 50 g tuorejuustoa (tai vuohentuorejuustoa)
  • Paistamiseen: oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmista ohuet omelettipohjat yksi kerrallaan. Vispaa yksi kananmuna sekä ruokalusikallinen vettä kerrallaan sekaisin, mausta seos kevyesti suolalla sekä mustapippurilla ja paista omeletti pienessä öljytilkassa kuumalla pannulla molemmin puolin. Itse paistoin suhteellisen pienehköjä, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoisia omeletteja. Jos tarjoat "tuhatlehtisen" lämpimänä, pidä omelettipohjat lämpiminä vaikka uunissa.

Esivalmistele täytteet. Poista paprikoista kannat sekä siemenet ja viipaloi ne ohuiksi suikaleiksi yhdessä munakoison sekä kesäkurpitsan kanssa. Paista vihannessiivuja hetken ajan oliiviöljyssä molemmin puolin niin, että ne pehmenevät hieman. Huuhtaise pinaatinlehdet ja kuumenna esimerkiksi suuri kasaripannu. Nosta pinaatinlehdet pannulle (tarvittaessa parissa erässä) ja kääntele lehtiä, kunnes ne ovat kauttaaltaan hieman nahistuneet. Valuta pinaatinlehdet ja purista niistä kevyesti pois kaikki irtoava neste. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Mausta kasvikset todella kevyesti suolalla sekä mustapippurilla.

Kokoa "tuhatlehtinen" levittämällä jokaiselle omelettipohjalle hieman yhtä tai kahta täytettä ja pinoamalla omelettikerrokset päällekäin täytekakun tapaan.


Reseptin alkuperä: Idea on ranskalaisesta "Maisons Côté Sud, Hors-série cuisine No 22"-lehdestä.

6 kommenttia:

  1. Aivan loistava idea! Tekee heti mieli brunssia, ja tietysti tätä :)

    VastaaPoista
  2. Kuolaan! Ja tunnen maut suussani! Nam!!!

    VastaaPoista
  3. @Kotiharmi: Minustakin tuo idea oli kiva. Aluksi vähän epäilin, että leikkaantuukohan kakku siististi, mutta sen kanssa ei ollut myöskään ongelmaa.

    @Jael: Kiitos!

    @Pia: Kiitos! Kakku toimi mielestäni hyvin noilla kasvistäytteillä, mut voisi joskus kokeilla muitakin variaatioita.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Peggy. :) Minulle ainakin maistui, vaikken ole edes mitenkään valtavan suuri omeletin ystävä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...