tiistai 12. toukokuuta 2015

Portugalilaisittain maustetut broilerinsiivet

Olen kuluneena keväänä hurahtanut ihan kunnolla broilerin siipipaloihin ja koipinuijiin, enkä usko tämän himon ainakaan laantuvan kesän grillikauden aikana. Lihaisten ja rasvaa tihkuvien pikku herkkupalojen koluamisessa on jotain alkukantaista viehätystä, ja onhan näiden osien lihan makukin aivan eri luokkaa kuin vaikka luuttomassa rintapalassa. Halpojakin ovat mokomat. Olen kevään aikana ilokseni bongaillutkin useita kivoja broilerinsiipimarinadeja sekä -mausteseoksia eri ruokablogeista ja -lehdistä, tässäpä yksi niistä.


Ainekset (2-4:lle)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5-1 rkl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1,5 rkl kuivattua oreganoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0,5-1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1,2 kg broilerin siipipaloja
  • (Tarjoiluun: sitruunalohkoja)

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja laita ne kulhoon yhdessä savupaprikajauheen, cayennepippurin, juustokuminan sekä oreganon kanssa. Lisää mausteiden joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, fariinisokeri, suola sekä mustapippuri ja vispaa mausteseos kevyesti sekaisin. Hiero mausteseos broilerin siipipalojen pintaan ja anna siipien marinoitua parisen tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele siipiä pari kertaa marinadissa niiden marinointiaikana.

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kumoa siivet uunipellille tai laakeaan uunivuokaan, nosta siipipalat uuniin ja anna niiden kypsyä 20-25 minuuttia, tai kunnes siipien pinta on hieman rapeutunut ja liha on täysin mureaa ja kypsää. Jos haluat siipipalojen pintaan hieman lisäväriä, voit kytkeä grillivastuksen päälle viimeisen 5 paistominuutin ajaksi. Siivet voi toki kypsentää uunin sijasta myös grillaamalla. Tarjoa sitruunalohkojen kera.


Reseptin alkuperä: Lähinnä mittasuhteiltaan hienoisesti muokattu versio "Donna Hay" (Feb/Mar 2015) -lehden ohjeesta.

2 kommenttia:

  1. Nämähän ovat lähes chorizon mausteet, eli ei voi olla pahaa! Olet saanut meidätkin innostumaan broilerin siivistä.

    VastaaPoista
  2. No kappas, niinpäs on, miten en itse huomannut tuota yhteyttä chorizoon. Oi ne teidän herkun tahmaiset kiinalaiset siivet on vielä testaamatta, onneksi nekin ovat lähestymässä hyvää vauhtia kokeiluvuoroon. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...