maanantai 18. toukokuuta 2015

Kesäinen lohipyttipannu

Eilen taloudessamme nautittiin myöhäiseksi lounaaksi vihreällä parsalla sekä retiiseillä höystettyä lohipyttipannua. Keitin sitruunamehulla maustetun spydärin päälle vielä muutaman uppomunan, ja lopputuloksena olikin kelpo ja värikäs perusruoka, juuri sopivaa rentoon sunnuntaipäivään.


Ainekset (4:lle)
  • 800 g (uusia) perunoita
  • 500-600 g lohifileetä
  • 1 punasipuli
  • 400 g vihreitä parsatankoja
  • 100 g retiisejä
  • 0,5 sitruunan mehu (tai maun mukaan)
  • 2-3 rkl tuoretta tilliä (tai persiljaa / ruohosipulia) hienonnettuna
  • ~1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • musta- ja valkopippuria
  • 4 uppomunaa

Pese perunat ja keitä niitä kiehuvassa vedessä noin 10-20 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta perunat, anna niiden jäähtyä ja pilko ne tasakokoisiksi kuutioiksi.

Poista lohifileestä nahka sekä ruodot ja pilko kala suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Huuhtele  parsat, leikkaa niistä pois puiset varsien alaosat, kuori tarvittaessa kevyesti ja pätki parsat muutaman sentin pituisiksi palasiksi. Pilko retiisit kahteen osaan, purista sitruunamehu ja hienonna yrtit.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, paista lohipalat pannulla kypsiksi välillä käännellen ja mausta ne suolalla sekä musta- sekä valkopippurilla. Nosta lohet pannulta reikäkauhalla, lisää pannulle perunakuutiot ja paista perunoihin rapea kullanruskea pinta pannulle jääneessä rasvassa. Mausta perunakuutiot suolalla sekä pippurilla ja nostele myös ne reikäkauhalla pannulta hetkeksi odottamaan. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja paista seuraavaksi sipuliviipaleita sekä parsoja muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lohipalat sekä perunat takaisin pannulle ja mausta pyttipannu sitruunamehulla. Lisää pannulle vielä retiisipalat ja kääntele pyttipannua hetki, jotta kaikki ainesosat lämpenevät. Nosta pyttipannu liedeltä ja sekoita sen joukkoon hienonnetut yrtit juuri ennen tarjoilua.

Valmista uppomunat alla olevan ohjeen mukaan ja nostele munat pyttipannun päälle. Uppomunien sijaan/lisäksi myös esimerkiksi aioli sopisi hyvin pyttipannun kera tarjottavaksi.



Uppomunan valmistus

  • ~3 l vettä
  • 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 kananmuna
Riko kananmuna esimerkiksi (kahvalliseen) kahvikuppiin. Laita vesi ja väkiviinaetikka kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi, mutta älä kuitenkaan päästä vettä kuplimaan. Pyöräytä kauhalla veteen voimakas pyörre ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Valkuaisen pitäisi kietoutua keltuaisen ympärille. Anna munan hautua noin 3-4 minuuttia, jolloin keltuainen jää vielä löysäksi. Nosta muna vedestä reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Voit halutessasi jäähdyttää uppomunan myös jäävedessä.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

3 kommenttia:

  1. Ai että näyttää hyvältä. Ihan törkeen herkulliset kuvat.

    VastaaPoista
  2. Ihanan yksinkertaisen herkullinen! Maistuis just nyt :)

    VastaaPoista
  3. @Veera: Kiitos kiitos. :) Ihan vielä sisällä otin kuvat, pitäisi kyllä jo siirtyä pihalle kuvaamaan...

    @Anna: Kiitos. :) Kaikki pyttis meni, muuten olisin voinut laittaa annoksen sulle postiin. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...