maanantai 25. toukokuuta 2015

Reissussa: Ruokapäivä Rennesissä

Postaan vastoin aiempia käytäntöjäni tänne blogiin kerrankin muutaman reissukuvan. Sain nimittäin viettää sen verran rennon ja herkullisen yhden päivän miniloman lauantaina Ranskan Rennesissä, että sen muistot lienevät arkistoimisen arvoisia. Kuvat ovat halpislumian kökkökameralla pikaisesti napsittuja, mutta ei anneta sen haitata.

Bretagnen pääkaupunki Rennes on rento yliopistokaupunki, jonka vanhankaupungin puukehyksiset talot ja kapeat kadut ovat jo itsessään näkemisen arvoisia. Aukioita ja kävelykatuja reunustavat lukuisat kahvilat, bistrot sekä crêperiet, joihin paikalliset kokoontuvat lasilliselle ja aterioimaan.


Ruokaintoilijan kannattaa eksyä Rennesiin erityisesti lauantaiaamuna, sillä tuolloin kaupungissa järjestetään viikoittain turismo-oppaan mukaan Ranskan toiseksi suurimmat ruokamarkkinat. Harmi kun tori sulkeutui jo alkuiltapäivästä, sillä olisin voinut viettää paikallisten pientuottajien kojuja ihastellen yli puoli päivää. Valikoiman laajuus ja torilla asioiva väkimäärä sekä tunnelma eivät todellakaan välity alla olevista kuvista. Pääsin maistamaan torilla myös elämäni ensimmäisen tuoreen osterin. Tykkäsin, maku oli suolaisen merellinen.


Paikallisilla on tapana ostaa ruokatorilta kotiruokaostosten lisäksi eväitä, joita siirrytään ostosreissun jälkeen nauttimaan toripaikan ympärillä oleviin kahviloihin ja baareihin viinilasin kera. Mahtava systeemi! Itse pääsin nauttimaan tällä tavoin torilta hankittuja jättikatkarapuja, joiden tuoreus ja maku löivät kyllä kotimaan markettien pakasteravut sata-nolla.

Torivierailun sekä lounaan jälkeen aikaa oli kiva kuluttaa kaupungin vilinää ihmetellen ja mielenosoitusta seuraten.


Ja mitäpä olisi vapaapäivä Ranskassa ilman piknikkiä puistossa. Keskustassa sijaitseva Parc du Thabor on pilvisellä ja hieman koleallakin säällä suosittu piknikpuisto. Tämä puisto olisi kiva nähdä vielä joskus uudemman kerran koko kesäisessä kukkaloistossaan.


Illan hämärtyessä Rennesin kapeat kadut ovat tunnelmallisen hurmaavia...


Päivän saldo: Ranskalainen "patonkia, leivoksia & hilloa"-tyylinen aamupala, osteri, ruokatorilta hankittu jättikatkarapusatsi, suolainen kampasimpukoilla täytetty crêpe, paahtovanukas, piknikeväät, sinisimpukka-ateria, makea crêpe karamellikastikkeella, reilu pullollinen viiniä & pari kuppia kahvia. Lomapäivä minun makuuni...

9 kommenttia:

 1. Kiitos kurkistuksesta Rennesiin! Paljon herkkuja:)

  VastaaPoista
 2. P.S. Tosi hyviä kuvia tulee tuolla halpis-Lumian kökkökameralla;D

  VastaaPoista
 3. Merci! Ihana virtuaalimatka. Nyt tuli Ranska-ikävä!!!

  VastaaPoista
 4. Ranskassa pitää aina ottaa kunnon patonkikuuri :D

  VastaaPoista
 5. @Jael: Oli kyllä oikea herkkupäivä. :) Tarpeeksi pienikokoisina nuo kuvatkin menettelee. :)

  @luimupupu: Ehkä ensi lomalla taas pääsee reissuun.. Käy kyllä kevyesti kateeksi noita ranskalaisia ruoka-ainesten valikoiman suhteen. Muutenkin tosi rento meininki tuolla Rennesissä.

  @Campasimpukka: :) Minulla on "check list" ruoista, joita haluan maistaa Ranskassa (vähintään kerran, ja jos on hyvää niin mahdollisimman monesti). Tällä kertaa pääsin maistamaan ko listalta osteria ja crêpejä. Muun muassa ranskalaiset sammakonreidet on vielä testaamatta. :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä päivässäkin kerkeää näemmä ihan kivasti :). Mm. Ranskassa reissatessa ruokatorien tarjonta lyö aina ällikällä ja kateeksi käy. Esim. kuvissakin näkyviä latva-artisokkia ei koskaan saa Suomesta. Täällä ne ovat kaupassa jo valmiiksi nihistyneitä ja nahistuneita ja kooltaan ehkä 1/5 noista ihanista pulleista kuvissa näkyvistä :(. Ja entäs ne merenelävät...

  VastaaPoista
 7. Minäkin ihastelin noita latva-artisokkia, eipä näy kyllä meidän marketeissa tuommoisia. Ja ne merenelävät tosiaan, kaiken maailman simpukoita, rapuja, mustekaloja jne, joita ei löydy täältä usein edes pakastettuna. Kateeksi tosiaan käy. Onneksi meiltä löytyy täältä hyvin mm. tuoreita marjoja, sieniä ja riistaa. :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia tutusta kaupungista :) Ja aivan mahtava plakaatti jollakulla! Ranskahan muuten on kieltänyt Monsanton Roundupin, en ole huomannut suurtakaan uutisointia Suomessa... No, meillä tullaan varmaan jälkijunassa tässä(kin) asiassa.

  Thabor on kaunis puisto, minäkin suunnittelen sinne uutta vierailua. On vaan niin monta paikkaa ja puutarhaa nähtävänä...!

  VastaaPoista
 9. Rennes oli kyllä kiva kaupunki. :) Olisin halunnut jutella noiden mielenosoittajien kanssa, mutta kommunikaatio kaatui kielimuuriin... Thaborin puistossa olisi kyllä mukava käydä kesällä, nyt jäi suurin kukkaloisto näkemättä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...