tiistai 31. toukokuuta 2016

Sri lankalaiset makeat kookosletut

Miltäpä kuulostaisi idea lettukesteistä vaihtelun vuoksi hieman eksoottisemmalla teemalla? Tässäpä makeaa mahan täydeltä sri lankalaiseen tyyliin. Kyseisen ruokakulttuurin jälkiruoat ja makeiset ovat yleensä hyvin sokeripitoisia, eikä tämäkään herkku tee poikkeusta sääntöön. Helppotekoinen lettuohje maistuu varmasti kaikille makean ja kookoksen ystäville; se sopii hyvin vaikka jälkiruoaksi sekä päiväkahvi- tai mehutuokion herkkupalaksi.


Ainekset (noin 20 kpl)

Letut
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl kookosmaitoa
  • 0,75 tl suolaa
  • pieni ripaus kurkumaa
  • noin 3,5-4 dl vehnäjauhoja
  • 3-3,5 dl vettä
  • Paistamiseen: ruokaöljyä

Täyte
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 2 rkl vettä
  • 4-5 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,25 tl jauhettua kardemummaa
  • 120-150 g kookoshiutaleita

Valmista lettutaikina. Riko kananmuna kulhoon ja vispaa se sekaisin yhdessä kookosmaidon, suolan sekä kurkuman kanssa. Lisää seokseen vuorotellen vehnäjauhoja sekä vettä ja vispaa samalla tasaiseksi löysähköksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä noin puoli tuntia.

Valmista täyte. Mittaa siirappi, vesi, sokeri, suola sekä kardemumma kattilaan ja kiehauta. Sekoita kookoshiutaleet siirapin joukkoon ja keitä noin 3-4 minuuttia.

Paista lettutaikinasta yksitellen noin 20 pientä lettua. Paista letut yksitellen. Kuumenna paistinpannu ja sivele sen pinta kevyesti ruokaöljyllä. Annostele pannulle pieni määrä lettutaikinaa ja pyörittele pannua siten, että taikina levittyy pannun pinnalle tasaiseksi ohueksi pyöreäksi letuksi. Paista lettua keskilämmöllä molemmin puolin noin 40-60 sekuntia ja nosta se tämän jälkeen sivuun odottamaan.

Levitä jokaisen letun alaosaan noin ruokalusikallinen täytettä ja rullaa letut tiiviiksi rulliksi. Tarjoa letut lämpiminä tai haaleina.


Reseptin alkuperä: Sri lankalaisen ystäväni reseptirepertuaari, kiitos jälleen ohjeesta.

10 kommenttia:

  1. Olen ottanut tavaksi paistaa tavalliset suomalaiset lätyt kookosrasvassa. Niihin tulee kivasti makua rasvasta. Täytynee tehdä taikina kookosmaidosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosrasvassa paistaminenhan onkin tosi hyvä idea, kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kookosmaitoa olen itsekin käyttänyt letuissa,koska en käytä tavallista maitoa.Tosi nätit letturullat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael. :) Minulle tämä kookosmaito lettutaikinassa oli uusi juttu, onneksi tuli nyt viimeistään testattua. :)

      Poista
  3. Nam. Nämä ovat varmasti suurta herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin kanssa. ;) Ainakin makeanhimo lähtee, kun muutaman popsii.

      Poista
  4. Oih, kuullostaa ihanalta! Pitääpä kokeilla jos näistä saisi gluteenittoman version. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää, varmasti onnistuu pienellä virittelyllä kehitellä myös gluteeniton versio. :)

      Poista
  5. Meikäkin kokeili tehdä näitä glueenittomina. Ei tullut lättyjä, mutta tuli pannukakku :). Korvasin vain vehnäjauhot provenan leivontajauhoilla, ja kaikki näytti siihen asti ihan hyvältä kunnes kokeilin tekeytynyttä taikinaa. Se oli jähmettynyt niin ettei meinannut enää tulla ulos kulhosta. Ei onnistunut enää lättyjen paisto, mutta uunissa tuli ihan hyvää pannaria.

    Joten, kannattaa laittaa vähemmän jauhoja tai varioida reseptiä jotenkin muuten gluteenittomien jauhojen kanssa :).

    - Ilkka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, jännää, kiitoksia vinkistä!

      Minä olen itse aika huono noiden gluteenittomien kanssa, pitäisi harjoitella. Muistan, kun yritin kerran tehdä gluteenittomia vohveleita; eihän siitä mitään tullut, taikina jäi ensin kiinni vohvelirautaan ja irtoili siitä sitten pieninä murusina.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...