tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pinaatti-minttu-fetahummus

Erilaisia helppotekoisia dippi- ja tahnareseptejä ei voi koskaan olla liikaa, tässäpä siis yksi sellainen. Perinteinen hummustahna sai pääsiäispöydässäni kevään kunniaksi kivan vihreän värin pinaatista, kermaista juustoisuutta fetasta sekä raikkautta sitruunamehusta ja mintusta.


Ainekset (noin 6-8:lle)
  • 400 g:n purkki säilöttyjä kikherneitä
  • 1 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g öljysäilöttyä fetajuustoa (öljyineen)
  • 0,75 dl pinjansiemeniä
  • 80 g tuoretta baby pinaattia
  • 1 purkki tuoretta minttua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Pinnalle: oliiviöljyä, hieman tuoreita mintunlehtiä, pinjansiemeniä

Huuhtele ja valuta valmiiksi liotetut kikherneet. Yhdistä kikherneet, tahini, sitruunamehu, fetajuusto+öljy, pinjansiemenet, huuhdellut pinaatin- sekä mintunlehdet ja soseuta ainekset tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta hummus suolalla sekä mustapippurilla. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lusikoi hummus tarjoiluastialle, pirskottele pinnalle hieman oliviiöljyä ja ripottele päälle halutessasi hieman hienonnettuja mintunlehtiä sekä kevyesti rouhittuja pinjansiemeniä.


Reseptin alkuperä: Idea ja ohjeen runko on peräisin "Donna Hay" (Dec/Jan 2016) -lehdestä.

18 kommenttia:

  1. Tässähän on ideaa vapputarjottaviin. Nyt kun pääsiäisestä on päästy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlaa tosiaan pukkaa yksi toisensa jälkeen. :) Kiva kun kohta alkaa piknikaika.

      Poista
  2. Kiva ja kauniin värinen tahna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Väristä tuli kyllä kivan keväinen. :)

      Poista
  3. Oh my, tämä kuullostaa vaaralliselta. Sellaiselta jota söisin suoraan kiposta lusikalla :) eli täydelliseltä! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joskus se tahna-addiktio iskee tosiaan pahemman kerran. :D

      Poista
  4. Kauniin värinen tahna, varmasti hyvää myös! Kiva kun olet taas ehtinyt bloggaamaan :) Muhun iskee joku tahnantekointo aina juuri tähän aikaan vuodesta, mutta yhtään hummusta ei ole tullut vielä tänä keväänä tehtyä, muita tahnoja kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tämä oli ensimmäinen hummus pitkiin aikoihin, voisi joskus väsätä myös sitä perinteisempää mallia. Bloggaaminen on jäänyt tosiaan vähän taka-alalle tässä maaliskuun aikana, mutta ehkäpä se taas tästä lähtee...

      Poista
  5. Vau, mikä väri tässä: upea kuva! Tuore minttu tuo tähän varmasti hienon säväyksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Minusta hummukset ovat joskus hieman tunkkaisia. Vielä kun lisäsi fetajuustoa tahnan joukkoon, niin mukaan piti saada riittävästi myös raikastusta. Minttu sopi kyllä mielestäni hyvin tähän hommaan sitruunan lisäksi.

      Poista
  6. Kiva, vähän erilainen hummus resepti. En olekaan koskaan laittanut juustoa hummukseen. Kauniin keväisen värinen, tätä täytyy kokeilla! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on tosiaan kiva vähän poiketa perinteistä hummuksenkin kohdalla. Väristä tuli kyllä kieltämättä kiva. :)

      Poista
  7. Upea väri! Kevätauringon paistaessa alkaa tehdä mieli hennon vihreitä sävyjä lautasellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Vaalean vihreän ruoan on pakko olla kevyttä, ihan sama kuinka paljon juustoa sen sekaan on sujautettu. :D

      Poista
  8. Todella kauniin ja herkullisen väristä hummusta! Toi fetajuusto on kiva lisä kokonaisuuteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tuli kyllä kivan vihreää tästä tahnasta, ja tuota kuvan oranssia taustaa vasten ko väri oikein korostuu.

      Poista
  9. Tuo ensimmäinen lause on niin totta!

    Ehkä huomenna syön kulhollisen tätä lounaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, välillä sitä aina iskee tahna-addiktio. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...