sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vuohenjuustopiiras aurinkokuivatuilla tomaateilla

Näin syksyisin mieleni halajaa keittojen ja patojen lisäksi erityisesti juustoisia piirakoita. Tämän aurinkokuivatuilla tomaateilla ryyditetyn vuohenjuustopiirakan valmistin itse asiassa jo alkusyksystä, mutta resepti on jäänyt muiden kiireiden takia muhimaan postausjonoon. Piiras on hyvin helppotekoinen, ja vielä astetta vaivattomampaa sen leipomisesta saisi käyttämällä kaupan valmista piirakkataikinaa.


Ainekset (noin 6:lle)

Piirakkapohja
  • 100 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • noin 1 rkl vettä

Täyte
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • hieman mustapippuria myllystä
  • muutama tuore timjaminoksa
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 100 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja (valutettuna)
  • Pinnalle: 2 rkl juoksevaa hunajaa & tuoreita timjaminlehtiä

Laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi ja valmista piirakkataikina. Kuutioi voi kulhoon. Sekoita kuivat ainekset ensin keskenään ja nypi ne tämän jälkeen sormin voin joukkoon. Lisää taikinaan hieman vettä ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille (itse käytin halkaisijaltaan 22 cm:n kokoista pyöreää vuokaa). Pistele piirakkapohjaan haarukalla muutamia reikiä, peitä piirakkapohja leivinpaperilla ja kaada paperin päälle esimerkiksi kuivia herneitä tai riisiä (nämä auttavat piiraspohjaa pitämään muotonsa paiston aikana). Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja poista pohjan pinnalta tämän jälkeen herneet/riisi sekä leivinpaperi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen.

Sekoita maito, kerma, kananmunat, suola, mustapippuri sekä timjaminoksista riivityt lehdet keskenään ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Lohko vuohenjuusto siivuiksi ja lisää juustosiivut sekä valutetut aurinkokuivatut tomaatit piiraan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Valuta valmiin piirakan päälle juoksevaa hunajaa ja ripottele pinnalle vielä tuoreita timjaminlehtiä.


Reseptin alkuperä: Ranskalaisen "Règal" (Mai 2015)-ruokalehden lisälehtisestä löytynyt ohje hyvin hienoisin muokkauksin.

9 kommenttia:

  1. Tykkäisin ihan varmasti! Mun tekee kans syksyisin mieli piirakoita, erityisesti tosiaan niitä juustoisia :) Tää pitäis laittaa testiin, hunajan valuttaminen vuohenjuuston päälle kruunaa varmasti kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan syksyllä kuolanneenikin blogistasi jotain vuohenjuustopiirakkaa, siinä taisi olla myös tomaattia... Ja pitäähän sen rasvaisen juuston kanssa saada aina vähän myös makeaakin, hunaja toimii mainiosti. ;)

      Poista
  2. Onpas herkullisen oloinen piiras. Kauniit kuvat taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Jos olet vuohenjuuston ystävä, niin suosittelen kokeilemaan piirasta, maistui ainakin minulle. Heh, tästä ne kuvat taas sitten huononee, kun puoleen vuoteen ei ole mitään tsänssejä kuvata luonnonvalossa...

      Poista
  3. Tässä on kyllä juuri sopiva piirakka tällaiselle vuohenjuuston ystävälle. :) Tuo hunaja kyllä varmaan kruunaa koko komeuden, näyttää ihan superhyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan hyvää piirakkaa, ja sopivalla pohjalla taittuu helposti myös gluteenittomaksi. :)

      Poista
  4. Minulla on suolaisten piiraiden kanssa joku ihme on/off -tila. Välillä niitä tekee mieli usein, sitten menee pitkä aika, ettei kiinnosta pätkääkään. Nyt ilmeisesti kiinnostaisi taas, kun niin tiiviisti luen tätä ohjetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakkavuoka esiin sitten vaan. :) Hmm, muistelen myös syöneeni erästä erittäin herkullista vuohenjuustopiirakkaa tässä jokin viikko sitten eräillä blogisynttäreillä.

      Poista
  5. Tästä tuli maukas piirakka. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...