perjantai 7. elokuuta 2015

Sitruksinen porkkana-seesamisalaatti

Kotimaiset porkkanat ovat parhaillaan todella maukkaita, ja makeita juureksia rouskuttaa mielellään ihan sellaisenaan. Porkkanat eksyivät meillä äskettäin myös salaattikulhoon, kun väsäsin niistä grillilampaan(kin) kaveriksi tällaisen sitruksisen helppotekoisen porkkanasalaatin. Yksinkertaista ja kivan oranssia!


Ainekset (lisukkeena noin 6:lle)
  • 8 porkkanaa
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1-1,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 appelsiinin mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 tl (juoksevaa) hunajaa (tai sokeria)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 ruukkua tuoretta minttua

Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai viipaloi ohuiksi suikaleiksi.

Paahda seesaminsiemeniin kuivalla pannulla hieman väriä ja sekoita noin kolmasosa siemenistä porkkanasuikaleiden joukkoon. Jauha loput siemenistä esimerkiksi morttelissa. Raasta sitruunasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi, purista sitrushedelmien mehut ja vispaa niistä salaatinkastike yhdessä jauhettujen seesaminsiemenien sekä oliiviöljyn kanssa. Mausta kastike hunajalla, suolalla sekä mustapippurilla.

Kääntele salaatinkastike sekä tuoreet mintunlehdet porkkanasuikaleiden joukkoon.


Reseptin alkuperä: Lievä muunnelma Jamie Oliverin porkkana-korianterisalaatista.

7 kommenttia:

  1. Porkkana on pop. Meillä on syöty uuden sadon porkkanoita varmasti jo monta kiloa: raasteena, sellaisenaan, keitettynä, grillattuna, salaatissa, glaseerattuna... Ja yhä uppoaa, vaikkapa tällä reseptillä tehtynä.

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis tarjoiluastia! Salaattikin kuullostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. :)

    VastaaPoista
  3. @Koti Harmi: Tuoreita porkkanoita voisi kyllä rouskuttaa lähes rajattomasti. :)

    @ssiiri: Kiitos, ostin tuon kipon itselleni tuliaiseksi Puolan työreissulta.

    VastaaPoista
  4. Viime kesänä sain porkkanasatoa n. 5 porkkanaa ämpäriviljelmältäni. Tänä kesänä porkkanaa pukkaa vanhoissa kottikärryissä ja kahdessa saavissa, joten pääsenkin kokeilemaan oman maan sadosta salaattia, erilaista sellaista. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  5. No nyt meinaa vähän kateus iskeä, itse kun olen aivan toriporkkanoiden varassa. Toivottavasti tämän vuoden sato on hyvä, ja porkkanoita tulee vähän enemmän kuin se viisi. :)

    VastaaPoista
  6. Vaikuttaapa kivalta tämä ohje. Tuli mieleeni, että noilla lisäkkeillä saa varmasti virkistettyä talviporkkanoitakin, joita voi vaikka hieman höyryttää ensin.

    VastaaPoista
  7. Olet varmasti oikeassa luimupupu, talviporkkanoille tuo ohje saattaisi itse asiassa jopa sopia vielä paremmin. Melkein oli hieman sääli mennä maustamaan näitä kesän makeita ja maukkaita porkkanoita, joita napsii niin mielellään ihan sellaisenaankin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...