torstai 25. kesäkuuta 2015

Kahteen kertaan marinoitu porsaanfilee

Marinoitu porsaan sisäfilee on hyvää ja helppotekoista syötävää, jota voi tarjota niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Kun marinoinnin tekee vielä kahteen kertaan, on lopputulos entistäkin maukkaampi ja mehevämpi. Tällä tavoin valmistettu liha on erinomaista tarjottavaa vaikka buffetpöytään, sillä fileetä voi valmistaa helposti suuremmankin määrän kerrallaan ja kaikki valmistelut voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä. Itse tekaisin sitruunalla sekä yrteillä maustettua porsaanfileetä alkukesästä ystäväni tuparibrunssille, ja hyvin tuntui possu vieraille kelpaavan (kaikki meni).


Ainekset
  • 2 (à ~700 g ) porsaan sisäfileetä
  • Paistamiseen: 1 rkl ruokaöljyä

1. marinadi
  • 0,75 dl ruokaöljyä
  • 1 ison sitruunan mehu
  • 1 rkl juoksevaan hunajaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 0,5 rkl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  •  mustapippuria myllystä

2. marinadi
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 2-3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna 
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Puhdista porsaanfileet kalvoista. Sekoita ensimmäisen marinadin ainekset keskenään ja laita fileet marinoitumaan seokseen vähintään 3-4 tunnin ajaksi.

Laita uuni lämpenemään 130-asteiseksi. Paista porsaanfileisiin kuumalla paistinpannulla kaunis paistoväri, siirrä fileet tämän jälkeen uunivuokaan ja kiinnitä lihaan paistolämpömittari. Kypsennä porsaanfileitä 130-asteisessa uunissa, kunnes niiden sisälämpötila on 65-67-astetta (Evira suosittaa porsaanlihan sisälämmöksi vähintään 70-astetta, mutta tällöin lopputuloksesta tulee hieman kuivempi). Nosta fileet uunista ja anna niiden vetäytyä folioon käärittynä vähintään 10 minuuttia. Jos tarjoilet lihan kylmänä, jäähdytä fileet täysin.

Siivuta porsaanfileet ohuiksi siivuiksi ja nostele ne tarjoilulautaselle. Sekoita toisen marinadin ainekset keskenään ja valuta marinadi lihasiivujen päälle. Jos tarjoilet lihan kylmänä, anna lihan marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua ja nosta se huoneenlämpöön tekeytymään hieman ennen tarjoiluhetkeä.


Reseptin alkuperä: Ideaa ja ohjeistusta haettu "Puutarhapörriäisen keittiössä"-blogista.

2 kommenttia:

  1. Tätä aion laittaa vierasporukalle. Kuulostaa erittäin maukkaalta ja on helppo tehdä valmiiksi ajoissa. Inhoan sitä että kutsujen emäntä pyörii liikaa keittiössä ja kokkailee vieraiden odotellessa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Minä olen emännöinyt muutamat kutsut keittiöstä, ja ottanut siitä kyllä opikseni. Mieluummin sitä tosiaan tarjoaa tuollaisia etukäteen valmistettuja ruokia ja nauttii itsekin juhlista, kaikilla on näin hauskempaa. Toivottavasti porsas maistuu sinulle ja vieraillesi, mukavia kutsuja kaikille!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...