Venyvä ja valuva lämmin juustodippi on nachojen kera tarjoiltuna loistavaa partyruokaa hieman epävirallisempiin pippaloihin. Tässä ohjeessa juustodippi maustetaan mausteisella chorizo-makkaralla, tomaateilla sekä chilillä. Vähän kuin juustopizzaa ilman pizzapohjaa.
Ainekset (6-8:lle)
- 1 tomaatti
- 1 punainen chilipalko
- pieni ripaus suolaa
- 0,25 tl sokeria
- 100 g chorizo-makkaraa
- 1 sipuli
- 150 g vahvaa cheddar-juustoa
- 150 g mietoa perusjuustoa (goudaa tms.)
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 0,5 rkl oliiviöljyä
- 1-1,5 dl maissiolutta
- noin 2 rkl tuoretta oreganoa / persiljaa / basilikaa hienonnettuna
- ripaus mustapippuria
Poista tomaatista siemenet ja pilko malto pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet myös chilipalosta ja hienonna chili. Sekoita tomaatti sekä chilisilppu pienessä kulhossa ja mausta suolalla sekä sokerilla.
Poista chorizon kuori ja pilko makkara pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juustot karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteet sekä vehnäjauhot keskenään.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista chorizo- sekä sipulisilppuja muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Nosta seos pannulta hetkeksi sivuun odottamaan.
Kaada maissiolut pannulle ja kuumenna. Lisää juustoraaste pienissä erissä oluen joukkoon samalla sekoittaen, jotta seoksesta tulee tasaista. Jos dipistä tahtoo tulla liian jämäkkää, lisää pannulle vielä hieman olutta. Kääntele chorizo-sipuliseos juustodipin joukkoon.
Ripottele tomaatti-chiliseos juustodipin pinnalle yhdessä hienonnettujen yrttien kanssa. Viimeistele dippi rouhaisemalla sen päälle hieman mustapippuria. Tarjoa lämpimänä.
Reseptin alkuperä: Alkuperäinen ohje on täältä.
Ai hitsi, tää näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän hyvälle! Meneeköhän nyt uuden vuoden dippisuunnitelmat ihan uusiksi ;)
VastaaPoistaOnneksi dippejä ei koskaan voi olla liikaa, vai miten. :D
PoistaOi nam, miksi edes kuvitella keventävänsä joulun jälkeen... :) Herkullista vuodenvaihdetta, Rommirusina!
VastaaPoistaHeh, jää minullakin tuo keventäminen ensi vuoden puolelle. :) Kiitoksia ja oikein mukavaa vuoden vaihtumista teillekin!
PoistaTämä olisi täydellistä herkutteluruokaa juuri nyt. Ulkona on kylmä, ( sisällä on kylmä )ja hyvää tekee mieli ;)
VastaaPoistaSitten vaan pannu tulille ja juusto sulamaan. :)
PoistaOho, tämähän on juustohiiren unelma! Pakko testata.
VastaaPoistaToivottavasti maistuu. Tälle juustohiirelle maistui ainakin, ehkä vähän liiankin hyvin. :)
PoistaVoi nam, kuulostaa mielettömän hyvältä herkulta!
VastaaPoistaTämä sopii kyllä juustonystäville herkkudipiksi. :)
PoistaApua mitä naposteluherkkuja täällä onkaan jaossa!!! Nams! herkullista Uutta Vuotta :)
VastaaPoistaElämässä pitää muistaa napostella. ;) Oikein Hyvää ja Herkullista Uutta Vuotta Annis!
PoistaVoi nams, liian herkullinen kuva! :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Heh, juusto on kyllä hyvää. :) Oikein Hyvää Uutta Vuotta Roosa & serkukset!
PoistaItse tulee aika harvoin sorruttua dippeihin, mutta tämä kyllä näyttää ja kuulostaa oikein herkulliselta :). Hyvännäköinen ruokakuva myös. Onko tuo hyvännäköinen tausta se sinun löytösi noin kuukauden takaa..ruosteinen tiiligrillin aluslevy?
VastaaPoistaKiitos Celebration Treats 4U! Oletpa tarkkanäköinen, ruosteinen grillin levyhän se siinä. :D Kyseisestä levystä on tulossa hyvää vauhtia suosikkikuvausalustani.
Poista