Hyvää itsenäisyyspäivää! Meillä sinivalkoista juhlapäivää juhlistetaan tänä vuonna tällä konstailemattomalla, mehukkaan puolukkaisella ja joulumaustein maustetulla kahvikakulla, jonka muistan kuuluneen myös lapsuudessani joulukuun juhlapöydän tarjottaviin. Kakku on todella helppotekoinen; vispaamista tai vatkaamista ei tarvita, vaan taikinan ainekset tarvitsee vain sekoittaa keskenään.
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl jauhettua kanelia
- 0,5 tl jauhettua kardemummaa
- 100 g voita
- 3 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1,5 dl puolukkasurvosta (sokeroimatonta)
- Vuoan voiteluun: nokare voita (+ korppujauhoja)
Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sulata voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon yhdessä maidon, kananmunan sekä puolukkasurvoksen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Itse käytin voideltua teflonpinnoitettua kakkuvuokaa ilman korppujauhotusta kauniimman tuloksen aikaansaamiseksi. Kakku irtosi vuoasta kyllä pienen taistelun jälkeen, mutta olettaisin korppujauhotetusta vuoasta irroittamisen onnistuvan helpommin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60-80 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten lautaselle. Koristele kakku halutessasi; itse valutin kakun päälle tomusokeri-vesiseosta ja viimeistelin kakun puolukoilla.
Reseptin alkuperä: WSOY:n "Hyvä kokki"-kirja.
Näyttää kuvassa ihanan mehevältä, nam! <3
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos Roosa. :) Tämä kakku on kyllä mehevä, johtuneekohan tuosta puolukkasurvoksesta...
PoistaKaunis kakku ja puolukkaherkut ovat aina hyviä! :-)
VastaaPoistaKiitos. :) Minä olen vasta viime vuosina tajunnut kuinka hyvä raaka-aine puolukka on, parempi onneksi myöhään kuin ei milloinkaan.
Poista