Rasvaisenrapeanmaukkaat paneroidut jättikatkaravut ovat mainiota mässyruokaa ja ne sopivat hyvin party-ruoaksi hieman rennompiin pippaloihin. Pyöräytin nämä ravut hieman jenkkityyliin maustetussa panerointitaikinassa, jonka lisäksi ne saivat pintaansa rapean panko-kookoskuorrutuksen. Rapujen lisukkeeksi valmistin vielä kivan rémoulade-kastikkeen, jossa äyriäisiä on kiva dippailla. Ei ehkä mitään siisteintä syötävää, mutta herkullista.
Rémoulade-kastike
Ainekset (4:lle)
- 1 salottisipuli
- 3-4 cm:n pätkä varsiselleriä
- 1 rkl kapriksia
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl karkeaa sinappia
- 1 tl Worcestershire-kastiketta
- 0,5 tl sokeria
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Kuori
ja hienonna salottisipuli. Puhdista ja hienonna myös varsiselleri ja
pilko kapriksia hieman pienemmiksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset
keskenään. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna kastikkeen
tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Paneroidut jättikatkaravut
Ainekset (2-4:lle)
- 20 jättikatkaravunpyrstöä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl cajunmaustetta
- 1-2 rkl chipotle-kastiketta tai jotain muuta mieleistä chilikastiketta
- 1,5 dl maissiolutta
- 1 dl pankojauhoja
- 1 dl kookoshiutaleita
- Uppopaistamiseen: ruokaöljyä
Kuori
jättikatkaravut (rapuihin voi jättää pienet palat kuoren pyrstöosaa
"ottimiksi") ja poista niistä suolet tarvittaessa. Kuivaa ravut
talouspaperiin.
Sekoita
vehnäjauhot, suola, sokeri, cajunmauste sekä chipotle-kastike kulhossa.
Lisää maissiolut seoksen joukkoon koko ajan vispaten. Sekoita
pankojauhot sekä kookoshiutaleet keskenään erillisessä astiassa. Dippaa
jättikatkaravut yksitellen maustetussa olut-jauhotaikinassa ja
pyörittele ne heti perään panko-kookosseoksessa.
Mittaa
paksupohjaiseen kattilaan vähintään muutaman sentin kerros öljyä ja
kuumenna öljy 170-asteiseksi. Paista rapuja kuumassa öljyssä välillä
kääntäen noin 2 minuuttia, tai kunnes ravut ovat kypsyneet ja niiden
kuorrute on saanut kullanruskean värin. Tarjoa ravut heti
rémoulade-kastikkeen kera.
Reseptin alkuperä: Kanadalaisen "Appetizers 2013"-lehden ohje hyvin lievästi muokattuna.
Sanoisin, että jopa hävyttömän herkullinen ohje! :)
VastaaPoistaKiitos Anna. Kyllä näistä hyviä tuli. :)
PoistaIhanaa herkkua:) ja ihana kuorrute:)
VastaaPoistaKiitos Jael. :) Kuorrute toi kyllä kivaa pientä rapsakkuutta.
PoistaAi että, lurpsista vaan ja niin maistuis just nyt! Kaupatkin on jo kiinni, onneksi voin katsella edes kuvaa :D
VastaaPoista:D Nämä sopii kyllä hyvin lauantai-illan naposteltavaksi.
Poista