sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Dippi karamellisoidulla sipulilla

Tässäpä muistiin yksi mukava ja maukas dippiohje, joka kätkee sisäänsä runsain mitoin uunissa karamellisoitua sipulia. Valmistin kyseistä dippiä ennen joulunaikaa  pikkujouluihin, joissa ohje todettiin porukalla hyvinkin toimivaksi. Sipulien paahtaminen vie oman aikansa, mutta muuten dippisoosi on helppotekoinen. Dipin voi myös valmistaa jääkaappiin vetäytymään hyvissä ajoin (1-2 päivää) ennen tarjoiluhetkeä.


Ainekset (dippinä noin 10:lle)
  • 4 isoa sipulia
  • 2 banaanisalottisipulia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • pieni nippu tuoreita timjaminoksia
  • 1 rkl sherryetikkaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 300 g ranskankermaa
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 0,5 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1-2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kuori ja viipaloi sipulit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä sipuliviipaleet oliviiöljyssä ja kaada ne öljyineen suureen uunivuokaan yhdessä timjaminoksien kanssa. Paahda sipuleita 220-asteisesssa uunissa noin 45-55 minuuttia, kunnes sipulit alkavat pehmetä ja saada kullanruskeaa väriä. Kääntele sipuleita noin 10-15 minuutin välein paahtamisen aikana.

Poista timjaminoksat sipuliviipaleiden joukosta ja lisää uunivuokaan sherryetikka sekä valkoviini. Sekoittele huolellisesti ja jatka sipuleiden paahtamista vielä noin 15-25 minuuttia, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja muuttuneet syvän kullanruskeiksi. Nosta sipuliseos uunista ja anna sen jäähtyä. Hienonna sipuliseosta veitsellä vielä hieman hienojakoisemmaksi.

Sekoita jäähtynyt sipuliseos, ranskankerma, jogurtti, hienonnettu ruohosipuli sekä hunaja keskenään. Mausta dippi suolalla sekä mustapippurilla. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa. Säilytä viileässä tarjoiluun asti.


Reseptin alkuperä: Amerikkalaisen "Holiday Entertaining" (2013)-ruokalehden ohje.

2 kommenttia:

  1. Nami, olen suuri sipulinystävä. :) Kuullostaa oivalta reseptiltä vaikkapa uudenvuoden juhlintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipuli on kyllä hyvää. :) Totta puhut, dippi sopisi tosiaan hyvin uudenvuoden napostelupöytään.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...