torstai 23. heinäkuuta 2015

Pienet purkkiratatouillet vuohenjuustolla

Kaikenlaiset pienestä purkista tarjoiltavat ruoat tuntuvat olleen muodissa jo jonkin aikaa. Esimerkiksi purkitettuun juustokakkuun ja muihin jälkiruokiin törmää helposti useissa ruokalehdissä sekä -blogeissa. Ja mikäpä siinä, onhan purkitettu ruoka-annos helppo pakata mukaan vaikka piknikkoriin, ja ulkona syödessä purkin kansi suojaa ruokaa ruokailuhetkeen saakka kesän pörriäisiltä. Minä lusikoin eräänä päivänä pieniin lasipurnukoihin jälkiruoan sijaan vuohenjuustolla höystetyt ratatouillehenkiset kasvispaistokset. Tässä ruokalajissa lasipurkki toimii kyllä mainiosti ihan jo visuaalisuudenkin puolesta, sillä purkin pohjalle lusikoitu vuohenjuustokerma sekä sen päällystävät kasviskuutiot jäävät kivasti näkyviin. Jos annosta ei ole tarkoitus pakata mukaan eväsretkelle, ajaisi toki pieni matalahko juomalasikin tarjoiluastiana hyvin purkin virkaa.


Ainekset (4:lle alkupalana tai lisukkeena)
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 0,5 pienehkö munakoiso
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 125 g pehmeää vuohentuorejuustoa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • noin 2-3 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • muutama tuore timjaminlehti

Paahda ensin paprikat uunissa (tai vaihtoehtoisesti vaikka grillissä). Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese paprikat, lohko ne puoliksi ja poista paprikoiden sisältä siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikat uuniritilälle ulkopuoli ylöspäin ja nosta ne paistumaan uunin ylätasolle grillivastuksen alle. Aseta uunin alemmalle tasolle leivinpelti tai jokin muu suoja paprikoista tippuvaa nestettä varten. Paahda paprikoita uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla mustuneet. Laita paahtuneet paprikat kulhoon, peitä tiiviisti muovikelmulla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Kuori paprikat ja pilko ne pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.

Leikkaa kesäkurpitsa sekä munakoiso pieniksi kuutioiksi. Paista vihanneskuutiot keskikuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä (tarvittaessa parissa erässä) kypsiksi niin, että ne pitävät kuitenkin vielä muotonsa. Sekoita kaikki kasviskuutiot keskenään, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja anna kasvisten jäähtyä hetken aikaa.

Sekoita vuohenjuusto sekä kuohukerma keskenään ja jaa seos tarjoiluastioihin. Huuhtele ja hienonna tuoreet yrtit, sekoita ne kasvisten joukkoon ja lusikoi kasviskuutiot vuohenjuustokerman päälle. Annokset voi tarjota hieman lämpimähköinä tai kylminä.


Reseptin alkuperä: Idea on ranskalaisesta "Maisons Côté Sud, Hors-série cuisine No 22"-ruokalehdestä.

6 kommenttia:

  1. Ooh nam! Ihan mielettömän hyvän näköistä ja kuuloista..! :) Ja alemman postauksen kuvat myös todella herkulliset ja vuohenjuustokastiketta on kyllä aivan pakko testata mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
  2. Purkkiruuat ovat aika kivoja,kuten tämä sinun tekemäsi:) Kuulostaa tosi hyvältä:) Juuri tällä viikolla täkäläisen MasterChefin viidennen kauden kilpailijat joutuivat tekemään ruokaa purkissa ja mielenkiintoisen näköisiä ruokia siellä syntyikin!

    VastaaPoista
  3. Ihania ohjeita sinulla. Tosi monipuolisia, ja sesonkiin sopivia.

    VastaaPoista
  4. @Minka: Kiitos kiitos. Vuohenjuusto on kyllä herkullista, tekisi mieli tunkea sitä aina ruokaan jos toiseenkin.

    @Jael: Kiitos. Varmasti aika jänniä purkkiruoka-annoksia on tosiaan syntynyt sikäläisessä MasterChef-kilpailussa. Pitäisiköhän tehdä joskus ihan purkkiruoka-ateria...

    @Pikkuinen Pinkki Keittiö: Suuri kiitos kivasta palautteesta. :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia. Ja varmasti hyvää. Itse olen jostain syystä unohtanut ratatouille-tyyppiset ruoat, jotka ovat niiiin hyviä. Pitää thedä korjausliike. :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ulla. Tämä oli vähän tämmöinen kesäisempi ratatouillevariaatio, ei niin "muhjuinen". :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...