Grillattu kesäkurpitsa on mitä mainioin lisuke grillatulle lihalle tai kalalle. Kesäkurpitsaviipaleista saa helposti vieläkin näyttävämpiä murustelemalla niiden pinnalle vaikkapa fetajuustoa sekä tuoreita mintunlehtiä ja seesaminsiemeniä (uskoisin myös dukkah-mausteseoksen toimivan tässä mainiosti). Helppoa ja kesäistä!
Ainekset (lisukkeena 4:lle)
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- pieni kourallinen tuoreita mintunlehtiä
- 50 g fetajuustoa
Mausteöljy
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,25 sitruunan mehu
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 0,5 tl sokeria
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmista ensin mausteöljy vispaamalla oliiviöljy, sitruunamehu, kuorittu ja murskattu valkosipulinkynsi ja sokeri sekaisin. Mausta kastike suolalla sekä mustapippurilla.
Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Viipaloi kesäkurpitsat hieman vinoittain, sivele viipaleiden pinnalle kevyesti öljyä ja grillaa kesäkurpitsaviipaleita kuumassa grillissä molemmin puolin (yhteensä noin 4-5 minuuttia), kunnes ne ovat pehmenneet hieman ja saaneet väriä.
Asettele kypsät kesäkurpitsaviipaleet tarjoiluastialle ja pirskottele niiden päälle samalla mausteöljyä. Murustele kesäkurpitsan päälle fetajuusto ja ripottele niiden pinnalle vielä tuoreita mintunlehtiä sekä paahdetut seesaminsiemenet.
Reseptin alkuperä: Ohje on Louise Pickfordin "Grilliruoat"-kirjan resepti todella hienoisin muokkauksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti