lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kana-paprikapaninit grillissä

Grillissä itse valmistetut lämpimät täytetyt voileivät ja paninit ovat helppotekoisia ja tosi herkullisia, niin paljon parempia kuin mitkään lähiögrilliltä ostetut perusmätöt. Olen grillaillut tänä kesänä pariin otteeseen tällaisia kana-paprikapanineja, joiden sisään on uponnut pehmeän kanan sekä paahdetun paprikan lisäksi mukava määrä valkosipulimajoneesia ja pinaattia sekä hieman rucolaa. Leivät voi halutessaan valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoiluhetkeä. Täydellistä rentoa pikaruokaa esimerkiksi näin Qstock-festariviikonloppuun, rokrok ja bailabaila!


Ainekset (4:lle pääruokana, 8:lle välipalana)
  • 2 isoa punaista paprikaa 
  • 600 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1,5 dl aiolia (tai jotain muuta majoneesia)
  • 100 g baby-pinaatin lehtiä
  • noin 1 dl tuoreita rucolanlehtiä
  • 4 litteää suurta sämpylää, pienehköä ciabattaa/focacciaa tai jotain muuta litteää vaaleaa leipää 

Kuumenna grilli. Pese paprikat, lohko ne puoliksi ja poista paprikoiden sisältä siemenet sekä valkoiset osat. Grillaa paprikoita kuumassa lämmössä kuoripuoli alaspäin, kunnes kuoret ovat hiillostuneet. Laita paahtuneet paprikat kulhoon, peitä tiiviisti muovikelmulla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Kuori paprikat ja viipaloi ne suikaleiksi.

Grillaa broilerfileet molemmin puolin öljyssä ja mausta fileet suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa kypsät fileet suikaleiksi. Valmista aioli (ks. ohje esimerkiksi täältä) ja huuhtele pinaatin- sekä rucolanlehdet.

Halkaise leivät ja levitä leipien leikkauspinnoille aiolia. Laita leipien täytteeksi pinaatin- sekä rucolanlehtiä, kanaa ja paprikasuikaleita. Paina leipäpuoliskot yhteen. Paista panineja matalassa lämmössä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin niin, että leivän pinnasta tulee mukavan rapea. Tarjoa paninit kuumina.


Reseptin alkuperä: Idean grillissä valmistettaviin kanapanineihinin hoksin Louise Pickfordin "Grilliruoat"-kirjasta. Yllä näkyvät leivät on muuten leivottu "Nyt syömään!"-ruokablogista löytyneellä ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...