lauantai 15. marraskuuta 2014

Perunarösti suppilovahveroilla

Höystin röstiperunan syksyn kunniaksi suppilovahveroilla. Tässä röstissä ei ole käytetty sitovana ainesosana kananmunaa tai juustoa, joten se sopii hyvin myös vegaaneille. Erityisen kaunis ei röstistä tullut, mutta maku korvasi kyllä rustiikkisen ulkonäön.


Ainekset (2-3:lle)
  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 60-70 g suppilovahveroita
  • 0,25 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 40 g voita (tai ruokaöljyä)
  • (Lisäksi: paistettuja suppilovahveroita, ranskankermaa, rucolaa)

Pese perunat, laita ne kattilaan ja peitä kevyesti kylmällä suolatulla vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Kaada vesi pois, anna perunoiden jäähtyä hieman ja kuori ne. Anna perunoiden tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Kuori ja hienonna punasipuli. Kuullota sipulisilppua öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi ja sekoita ne hienonnettujen sipulien ja sienien kanssa. Mausta timjamilla, suolalla sekä mustapippurilla.

Sulata puolet voista paksupohjaisessa paistinpannussa. Kaada perunaseos pannulle ja tasoita se tasaiseksi röstilätyksi. Paista röstiä miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Aseta tämän jälkeen suuri lautanen paistinpannun päälle ja kippaa rösti lautaselle. Sulata pannulla loppu voi, ujuta rösti takaisin pannulle jo paistettu pinta ylöspäin ja jatka paistamista vielä toiset 10 minuuttia. Röstin pinnasta tulisi tulla rapea ja sen sisustan pitäisi jäädä pehmeäksi.

Tarjoile perunarösti kuumana. Itse ripottelin röstin pinnalle vielä hieman lisää paistettuja suppilovahveroita sekä rucolanlehtiä ja tarjosin sen lisukkeeksi ranskankermaa.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

4 kommenttia:

  1. Perunarösti on ihanaa! Emme mekään siihen koskaan laita kananmunaa.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä Minna, rapea pinta ja pehmeä sisus, namnamnam. :) Minä olen muistaakseni kerran kokeillut lisätä kananmunaa sidosaineeksi, mutta eipä se tosiaan taida kuulua alkuperäisen röstiperunan ideaan....

    VastaaPoista
  3. Oih rapeaa perunaröstiä, sopii hyvin tähän vuodenaikaan!

    VastaaPoista
  4. Joo, "maanläheinen" perusruoka maistuu kyllä näin syksyllä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...