sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sahramipäärynät

Sahramin värjäämät kirkkaankeltaiset päärynät ovat oiva jälkiruoka esimerkiksi vaniljajäätelön kera. Päärynät säilyvät jääkaapissa useita viikkoja.


Ainekset
  • ~1,5 kg kiinteitä pienehköjä päärynöitä
  • 1 l vettä
  • 0,25 g sahramia
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 4 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • ~2 cm tuoretta inkivääriä viipaloituna
  •  ~0,5 rkl kardemummaa (kokonaisia)

Laita vesi kattilaan ja lisää sen joukkoon sahrami, sitruunamehu, sokeri, kaneli, viipaloitu inkivääri sekä kardemummat. Kiehauta seos ja anna keittele noin 5 minuuttia. Kuori päärynät ja lisää ne kattilaan. Anna päärynöiden hautua sahramisokeriliemessä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. 

Nostele päärynät purkkin ja siivilöi liemi päälle. Lisää myös kanelitangot ja inkiväärinpalaset purkkiin. Anna päärynöiden tekeytyä jääkaapissa yön yli tai mielellään pari päivää ennen tarjoilua.


Reseptin alkuperä: "Mat magazinet / Jul 2012"-lehti

2 kommenttia:

  1. Sielläkin on puuhailtu päärynoiden parissa! Kauniita ovat. Ei tarvitse kaupan säilykehyllylle hipsiä enää.

    VastaaPoista
  2. Juu, kaupassa käydessäni päärynät oikein huutelivat minulle hyllyltä, pitihän niihin sitten tarttua. ;) Tuolla sahramilla saa kyllä nätin värin, en ollut aiemmin kokeillut päärynöiden "värjäämistä". Sokerin määrää voisi ehkä hieman vähentää, päärynöissä kun on sen verran makeutta luonnostaan...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...