Siika on loistava graavikala. Kalan voi maustaa esimerkiksi perinteisesti tillillä, muilla yrteillä, pippureilla, sipulilla tai vaikkapa punajuurella (tällöin kalan pinnasta tulee lisäksi kauniin punaista).
Ainekset
- ~500 g (2 kappaletta) siikafileetä
- 1,5-2 rkl merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 0,25 tl jauhettua valkopippuria
- ~3 rkl tilliä
Poista siikafileistä ruodot. Hiero fileiden pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tilliä (tai muita mausteita). Aseta toinen filee toisen päälle nahkapuoli ylöspäin ja kääri kalat
tiiviiksi paketiksi (muovikelmuun, leivinpaperiin). Anna kalojen graavautua jääkaapissa kevyen painon alla puolisen vuorokautta, mielellään yli 16 tuntia. Pyyhi kalan pinnasta halutessasi liiat mausteet ja siivuta se tarjolle.
---
Punajuurigraavattu siika
- ~250 g (1 kappale) ruodotonta siikafileetä
- 2 punajuurta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5-1 rkl merisuolaa
- 0,5 tl sokeria
- ripaus jauhettua valkopippuria
- muutama roseepippuri murskattuna
---
Reseptistä voi periaatteessa tarpeen vaatiessa jättää sokerin pois (sokeri lähinnä "häivyttää" graavikalan suolaisuutta).
Reseptin alkuperä: Kalan graavaus on aika "perussettiä", tälle ei ole mitään erityistä lähdettä (netistä ja kokkikirjoista olen varmaan tämän aikoinani oppinut). Idean punajuurigraavatulle kalalle sain Eero Mäkelän "Sata parasta"-kirjasta, josta löytyi samantapainen graavausohje lohelle.
Reseptin alkuperä: Kalan graavaus on aika "perussettiä", tälle ei ole mitään erityistä lähdettä (netistä ja kokkikirjoista olen varmaan tämän aikoinani oppinut). Idean punajuurigraavatulle kalalle sain Eero Mäkelän "Sata parasta"-kirjasta, josta löytyi samantapainen graavausohje lohelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti