Sahramin värjäämät kirkkaankeltaiset päärynät ovat oiva jälkiruoka esimerkiksi vaniljajäätelön kera. Päärynät säilyvät jääkaapissa useita viikkoja.
Ainekset
- ~1,5 kg kiinteitä pienehköjä päärynöitä
- 1 l vettä
- 0,25 g sahramia
- 0,5 sitruunan mehu
- 4 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- ~2 cm tuoretta inkivääriä viipaloituna
- ~0,5 rkl kardemummaa (kokonaisia)
Laita vesi kattilaan ja lisää sen joukkoon sahrami, sitruunamehu, sokeri, kaneli, viipaloitu inkivääri sekä kardemummat. Kiehauta seos ja anna keittele noin 5 minuuttia. Kuori päärynät ja lisää ne kattilaan. Anna päärynöiden hautua sahramisokeriliemessä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
Nostele päärynät purkkin ja siivilöi liemi päälle. Lisää myös kanelitangot ja inkiväärinpalaset purkkiin. Anna päärynöiden tekeytyä jääkaapissa yön yli tai mielellään pari päivää ennen tarjoilua.
![]() |
![]() |
Reseptin alkuperä: "Mat magazinet / Jul 2012"-lehti
![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Sielläkin on puuhailtu päärynoiden parissa! Kauniita ovat. Ei tarvitse kaupan säilykehyllylle hipsiä enää.
VastaaPoistaJuu, kaupassa käydessäni päärynät oikein huutelivat minulle hyllyltä, pitihän niihin sitten tarttua. ;) Tuolla sahramilla saa kyllä nätin värin, en ollut aiemmin kokeillut päärynöiden "värjäämistä". Sokerin määrää voisi ehkä hieman vähentää, päärynöissä kun on sen verran makeutta luonnostaan...
VastaaPoista