tiistai 19. tammikuuta 2016

Paprikatäytteiset raviolit

Olen ehtinyt kuluneen vuoden aikana taiteilla näitä paprikatahnalla täytettyjä ravioleja jo pariin otteeseen, itsekseni ja kaveriporukalla. Raviolitäyte syntyi helposti; yhdistin keskenään vaan kaikenlaisia itselleni maistuvia raaka-aineita ja soseutin kombon sauvasekoittimella pestomaiseksi tahnaksi. Hyvää tuli, omasta ja ystävieni mielestä. Raviolien sisään uponnut täyte sopii muuten hyvin myös muutenkin hyödynnettäväksi esimerkiksi leivänpäällisenä tai yleisenä maustetahnana. Itse ravioleja kannattaa valmistaa kerrallaan suurempi erä, raviolit nimittäin säilyvät hyvin myös pakkasessa. Valmiiden raviolien keittäminen pakkasesta ei vie muutamaa minuuttia pidempään pelastaen näin kiireisen ja nälkäisen herkuttelijan arki-illankin.


Ainekset (noin 6:lle)
  • 2 annosta tuorepastataikinaa
  • 4 punaista paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl balsamietikkaa
  • 0,75 dl öljysäilöttyjä suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 0,5 purkkia tuoretta basilikaa
  • 0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl sokeria
  • 0,5-1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Pinnalle: oliiviöljyä, parmesaaniraastetta, tuoretta oreganoa/basilikaa

Valmista ensin tuorepastataikina.

Pastataikinan tekeytyessä valmista paprikatäyte. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese paprikat, puolita ne ja poista niiden sisältä siemenet sekä valkoiset osat. Laita paprikat uunipellille ulkopuoli ylöspäin ja nosta ne paistumaan uunin ylätasolle grillivastuksen alle. Paahda paprikoita uunissa noin 10-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla mustuneet. Laita paahtuneet paprikat kulhoon, peitä tiiviisti muovikelmulla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.

Kuori ja lohko sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä keskikuumalla paistinpannulla, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta sipulit balsamietikalla.

Kuori käsittelylämpöiseksi jäähtyneet paprikat. Yhdistä kuoritut paprikat, sipulit, aurinkokuivatut tomaatit, tuorejuusto, pinjansiemenet sekä basilika ja soseuta tasaiseksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää seoksen joukkoon parmesaani ja mausta se sokerilla, sitruunamehulla, suolalla sekä mustapippurilla. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.

Ota tuorepastataikinasta sopivan kokoinen palanen ja kauli se kahdeksi ohueksi levyksi pastakoneella tai kaulimella. Nostele teelusikalla pieniä nokareita paprikatäytettä ensimmäisen pastalevyn päälle  noin 7-8 cm välein. Kastele pastalevy täytteen ympäriltä kevyesti vedellä, aseta toinen pastalevy ensimmäisen päälle ja painele levyt tiukasti toisiinsa. Leikkaa raviolit irti raviolimuotilla tai taikinapyörällä ja nostele ne hyvin jauhotetulle pellille. Valmista samoin loputkin raviolit (valmiit raviolit voi tarvittaessa pakastaa tässä vaiheessa myöhempää käyttöä varten).

Kypsennä raviolit muutamassa erässä runsaassa määrässä suolavettä. Sopiva keittoaika on noin 3-4 minuuttia; kypsät raviolit kohoavat keitinveden pinnalle. Nostele raviolit kattilasta reikäkauhalla tarjoiluastialle.

Ravioliannokset voi viimeistellä oliiviöljyllä, parmesaanijuustolla sekä hienonnetulla oreganolla tai basilikalla.


Reseptin alkuperä: Ei mitään erityistä lähdettä.

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen annos jälleen. Ihan kuin Italialaisesta ravintolasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura. Sen verran harvoin löytää ravioleja ravintoloista täällä Oulun korkeudella, että on pakko tehdä itse. ;D

      Poista
  2. Söin just aamupalan, mutta voisin aivan hyvin syödä just nyt kaksi lautasellista ravioleja. Aivan täydellisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi varmaan kauhean väärin korvata aamupuuro aamuravioleilla, eihän? ;)

      Poista
  3. Tämä on taas ihan mainio juttu ja kun kurkkaa tuolta pastataikinan kautta, on taas lukematon määrä kaikkea, mitä haluaisi tehdä ... tämä pakkaspäivä meni karjalanpiirakoiden merkeissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyn pastataikinan käpistely on kyllä mukavaa ja omalla tavallaan terapeuttistakin. Oijoi, olisipa minullakin tuoreita karjalanpiirakoita iltapalaksi...

      Poista
  4. Maukkaannäköisiä ravioleja! Voi kunpa sitä itselläkin riittäisi kärsivällisyys erilaisten raviolien ja muiden taikinapalleroiden näpertelyyn, ne on vaan niin hyviä kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula, näistä tuli kyllä hyviä. :) Eipä ravioleja jai vastraavia jaksa tosiaan ihan arki-iltana välttämättä värkkäillä, viikonloppuna sitten paremmalla ajalla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...