tiistai 15. syyskuuta 2015

Paistetut kampasimpukat hernepyreen ja avokadotahnan kera

Paistetut kampasimpukat yhdessä avokadotahnan, hernepyreen sekä rapean parmankinkkumurun kera muodostavat hienostuneen alkuruoan. Tai no, meillä tätä komboa mussuteltiin itse asiassa ihan arki-illan terveellisenä hemmotteluiltapalana, ja annos ajoi asiansa loistavasti myös tässä yhteydessä. Uuden sadon tuoreista herneistä keitelty pyree yhdessä avokadon vaaleanvihreän värin kanssa tekevät annoksesta hyvin keväisen värisen, mikä on itse asiassa ihan omiaan piristämään alkusyksyn pimeneviä iltoja.


Ainekset (alkupalana noin 6:lle)
  • 18-24 kampasimpukkaa (sulatettua)
  • 4 siivua parmankinkkua
  • 3-4 rkl ruokaöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • Pinnalle: tuoreita mintunlehtiä

Avokadotahna
  • 2 avokadoa
  • 1 lime
  • 0,5 pieni sipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Hernepyree
  • 300 g herneitä (kuorittuina, mieluiten tuoreita)
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g voita
  • 1-1,5 dl kevytmaitoa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista avokadotahna. Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista päälle limemehu. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi ja lisää ne avokadon joukkoon. Muussaa avokadot tahnaksi esimerkiksi haarukkaa käyttäen tai aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä ja mausta sokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Nosta tahna jääkaappiin tekeytymään.

Valmista hernepyree. Kuori herneet tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppuja voissa noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan herneet, maito sekä kuohukerma ja keitä noin 4 minuuttia. Soseuta massa tasaiseksi pyreeksi esimerkiksi sauvasekoittimella ja mausta se suolalla sekä mustapippurilla.

Paahda parmankinkkusiivut rapeiksi rasvattomalla paistinpannulla ja nosta ne tämän jälkeen sivuun odottamaan. Pyyhi ylimääräinen rasva kinkkusiivujen pinnalta talouspaperiin.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla mahdollisimman kuiviksi. Paista simpukat juuri ennen annosten kokoamista. Lisää paistinpannulle hieman ruokaöljyä ja lämmitä pannu hyvin kuumaksi. Nostele kampasimpukat pannulle (kypsennä simpukat tarvittaessa muutamassa erässä) ja paista niitä noin minuutin ajan, kunnes simpukoiden paistopinta on hieman rapea ja irtoaa helposti pannusta. Käännä simpukat ja jatka niiden paistamista toiselta puoleltaan vielä noin 10-20 sekuntia. Mausta kampasimpukat suolalla sekä pienellä ripauksella mustapippuria.

Kokoa annokset lusikoimalla tarjoiluastioille avokadotahnaa sekä hernepyreetä ja nostamalla kampasimpukat lautasille. Murustele rapeat parmankinkkusiivut annosten pinnalle ja viimeistele annokset tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa heti.


Reseptin alkuperä: Hernepyreen ohjetta varten lueskelin useampiakin reseptejä, muun muassa Stockmannin sivuilta sekä "Epätrendikäs ruokablogi"-blogista. Avokadotahna on hyvin pitkälti aiemmin postaamani vastaavanlaisen tahnan mukainen.

4 kommenttia:

  1. Oih! Kerrassaan herkullisen näköinen annos. Tätä tilaisin ravintolassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Laitetaan tämä listalle, jos joskus avaan ravintolan. ;D

      Poista
  2. Kampasimpukat on hyviä ja yleensä niitä aina tilaan ravintolassa, mutta jostain syystä en ole niitä koskaan itse laittanut. Tämän ohjeen korvamerkkasin, josko joskus kaupan pakastealtaasta tarttuisi mukaan kampasimpukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minulla on vähän toisin päin, paistan kampasimpukoita kyllä kotona mutta ravintolassa olen syönyt niitä vain muutamia kertoja. Itselläni meni myös muutama kerta harjoitellessa tuon paistamisen kanssa ennen kuin ymmärsin lämmittää paistinpannun riittävän kuumaksi. Suosittelen kyllä kokeilemaan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...