lauantai 20. kesäkuuta 2015

Tillisilli

Tilli ja silli ovat kesäisen klassinen yhdistelmä, joka päätyi tänä juhannuksena myös meidän kalapöytäämme. Hassua, muutama vuosi sitten en pitänyt sillin saati sitten tillin mausta, kun taas nykyään herkuttelen kyseisellä yhdistelmällä oikein mielelläni. Niin ne makumieltymykset muuttuvat...


Ainekset
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 450 g kevytsuolattuja sillifileitä
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
  • noin 10 kokonaista valkopippuria

Mittaa etikka, vesi, sokeri, suola sekä sitruunamehu kattilaan, kiehauta liemi ja anna sen tämän jälkeen jäähtyä.

Viipaloi sillifileet suupalan kokoisiksi annospaloiksi. Kuori ja viipaloi myös sipuli ja silppua tilli.  Lado sillipalat, sipuliviipaleet, tillisilppu sekä kokonaiset valkopippurit kerroksittain noin 0,75-1 litran kokoiseen purkkiin. Kaada jäähtynyt sitruunaliemi purkkiin ja anna sillin marinoitua jääkaapissa yön yli. Silli säilyy jääkaapissa säilytettäessä hyvänä noin viikon ajan.


Reseptin alkuperä: Ei mitään yhtä ainoaa lähdettä. Ideaa hain muun muassa makuja.fi-sivustolta sekä "Kärähtäneet"-ruokablogista.

8 kommenttia:

  1. Uudet kotimaiset perunat, silli ja juhannus kuuluvat kyllä erottamattomasti yhteen. Useimpina jusseina olen tehnyt itse silliä, mutta tänä vuonna sillin teko jäi väliin syystä tai toisesta.

    VastaaPoista
  2. Onneksi saatiin kotimaista varhaisperunaa tämän vuoden juhannukseksi. Minä ihastuin silliin toden teolla vasta viime jouluna, joten taitaa olla itselle vasta eka jussi, kun marinoin juhannussillin itse. Aiemmin on ostettu valmiina purkissa...

    VastaaPoista
  3. Oi, kun alkoi nyt mieli silliä ja uusiaperunoita! :)

    VastaaPoista
  4. No se haave on onneksi helppo toteuttaa, uusia kotimaisia perunoitakin kun on jo näppärästi saatavilla. :)

    VastaaPoista
  5. Paljonko tilliä tarvitaan tuohon desilitraan? 1 ruukku tai 1 nippu vai enemmän?

    VastaaPoista
  6. Minä käytin muistaakseni sellaisen kaupasta ostettavan suht hyväkuntoisen ja suurehkon tilliruukullisen (silppusin sen ja mittasin, että silppua oli suunnilleen tuo desi). Kauppojen ruukkutillien koothan saattavat kyllä vaihdella jonkin verran.

    VastaaPoista
  7. Siis sitruunaa vai limeä? Aineksissa lukee sitruuna mutta ohjeessa limeliemi. Vai oletko kokeillut kumpaakin?

    VastaaPoista
  8. Oho, virhe, pahoittelut ja kiitos huomautuksesta! Sitruunaa olen käyttänyt, korjasin tämän myös ohjeeseen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...